Demirtaş: Cizre'deki yaralıları almak istiyoruz

Demirtaş ve beraberindeki HDP'li grup, Cizre'de bir binanın altında oldukları iddia edilen yaralıların alınması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Cizre'deki yaralıları almak istiyoruz

Son Haberler

HDP ve DBP heyeti, Cizre'de bir binanın altında oldukları iddia edilen yaralılarla ilgili olarak Mardin'de basın toplantısı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Selahattin Demirtaş, çatışmalı ortamın son bulması için parti olarak ellerinden geleni yaptıkları ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Demirtaş, şöyle konuştu: Ortaya çıkacak tablo hiçbir şekilde geri dönülmeyecek bir köprü yıkılmasına yol açabilir. Müzakereden çözümden bir daha bahsetmenin yolu bile kalmayabilir. İnsani beklentiyi karşılayacak bir cevap vermeniz gerekiyor. Hiçbir spekülasyona mahal vermemek adına ben ve sağlık ekibi o binaya gitmek istiyoruz. Bu meselenin ciddi kırılmalara ve geri dönülmeyecek şekilde tahribatlara yol açabilecek bir mesele olduğu görülmelidir. Umut ediyoruz ki oradaki insanlar yaşıyordur. Cizre tümüyle abluka altında. Biz oraya gidersek oradan alacağımız sağ mıdır, ölümüdür kimi oradan alırsak hastaneye gönderilecek. Bunu bir kriminal olay olarak göstermenin anlamı yok.

Yorumlar