Demirtaş cezaevinden Reuters'a konuştu

HDP Eş Başkanı Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Reuters'a konuştu, partisinin oy oranı hakkında tahminlerde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş cezaevinden Reuters'a konuştu

HDP’nin tutuklu bulunan eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, adalet ve demokrasi için toplumsal mutabakata "hayır" demeyeceklerini açıkladı. Demirtaş oy oranlarının yüzde 13-14 civarında olduğunu belirtti. 

Avukatları aracılığıyla Reuters’in sorularını yazılı olarak yanıtlayan Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen "Adalet Yürüyüşü"nü şöyle değerlendirdi:

“Adalet için bütün toplumun birlikte hareket etmesi gerekir. Parlamento içinde ve dışında demokrasi ve adaletten yana olan herkesin işbirliği yapabilmesi ve Türkiye toplumunun ortak çıkarları etrafında bir araya gelebilmesi lazım. Biz CHP ile siyasi bir ittifak arayışında değiliz. Ama adalet ve demokrasi için toplumsal mutabakatlara ‘hayır’ demeyiz.”

2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınma ihtimalinin her zaman var olduğunu öne süren Demirtaş, “O zamana kadar siyasi yelpaze nasıl şekillenir bunu kestirmek kolay değil. Ancak yine de referandumdaki ‘Hayır’ bloku genişleyerek bir demokrasi blokuna dönüşürse, bu Türkiye’nin demokratik geleceğinde katkı sunucu bir rol oynayabilir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak aday ya da adaylar hakkında konuşmak için erken olduğunu söyleyen HDP lideri, oy oranlarının yüzde 13-14 civarında olduğunu belirtti.

Yorumlar