Demirtaş: Bütün Türkiye'ye adalet lazım

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün Türkiye'ye adalet lazım. Türk'e de lazım Kürt'e de lazım.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bütün Türkiye'ye adalet lazım

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün Türkiye'ye adalet lazım. Türk'e de lazım Kürt'e de lazım. Ama Kürt'e ayrıca kendini yönetmek lazım. Kürdistan lazım. Kürdün bu eksiğini de tamamlamak lazım." dedi.

BDP Batman İl Örgütü, düzenlediği miting ile seçim startını verdi. Basın kavşağında düzenlenen mitinge BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Büyük Şehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman Belediye başkan adayı Sabri Özdemir, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Batman girişindeki Bismil köprüsünde Demirtaş ve Türk'ü karşılayan kalabalık araç konvoyu ile kent merkezine harekete etti. BDP bayraklarıyla karşılanan konvoy, kentte kısa bir seçim turu attıktan sonra Basın Kavşağı'ndaki miting alanına geldi.

Batman il ve ilçe belediye başkan adayı ve eş başkan adaylarının toplanan kalabalığı selamlamasının ardından konuşan Mardin Büyük Şehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, Kürtçe yaptığı konuşmada son siyasi gelişmelere değindi. Türk, yerel anlamda BDP’nin iktidar gücünü koruyacağını belirterek, halkın belediyelerine sahip çıkmasını istedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devletin 90'lı yıllardaki tüm imkanları kullanarak, o dönemdeki zihniyetle teslim alamadığı Batman'a bu gün de diz çöktüremeceğini söyledi.
Belediyelerde eş başkanlık sistemiyle artık kadınların da hak ettikleri yerel yönetim kadrolarında yer alacaklarını belirten Demirtaş, "Toplumun yarısı kadındır diyoruz o halde toplumu yönetecek yarının da kadın olması lazım. Eş başkanlık sistemini sahiplenmemiz kadın erkek yöneticinin el ele omuz omuza bize hizmet etmenin önünü açmamız lazım Burada en çok iş erkek arkadaşlarımıza düşüyor." dedi.

"BU MAHKEMELER BU SAVCILAR KÜRT'E ADALET DAĞITAMAZ"

Mahkemenin Uludere hakkında verdiği karara da tepki gösteren Demirtaş, şunları dile getirdi:
"34 ana kuzusu bombalarla öldürülüyor. Savcılar suç yoktur diyor. Roboski ile ilgili çok konuştuk. Her seferinde dedik biz bunların adaletine güvenmiyoruz. Haksız değildik çünkü yüz yıldır bize bu yapılıyor ve savcılar suç yoktur diyor. Şeyh Sait'ten bu yana devlet kendi vatandaşını katlediyor savcılar sadece Kürtlerden hesabını soruyor. Biz buna yabancı değiliz. Genelkurmay başkanına 'onbaşı' dedim diye hızla soruşturma açan savcılar dava açan hakimler 34 Kürt çocuğunun ölüm fermanı imzaladığında soruşturma açamadınız. İşte Kürt'e biçilen değer budur. Bu mahkemeler bu savcılar Kürt'e adalet dağıtamaz. Bütün Türkiye'ye adalet lazım. Türk'e de lazım Kürt'e de lazım. Ama Kürt'e ayrıca kendini yönetmek lazım. Kürdün bu eksiğini de tamamlamak lazım."

Konuşmanın ardından kalabalık olaysız dağıldı. Polis miting nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.
CİHAN

Yorumlar