Demirtaş: Bunların aslında paraya taptıkları ortaya çıktı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bunların şapkası düştü kelleri göründü.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bunların aslında paraya taptıkları ortaya çıktı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bunların şapkası düştü kelleri göründü. Şimdi kaç kuruşluk oldukları ortaya çıktı. Bunların aslında paraya taptıkları ortaya çıktı. Mala mülke taptıkları ortaya çıktı.'' dedi.

BDP'nin düzenlemiş olduğu Bingöl mitinginde konuşan Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yolsuzluk üzerinden eleştirdi. Demirtaş, ''Hatırlarsanız 5 yıl önce de seçimlerde konuşurken demiştik, bunlar hırsızdır demiştik. Çalarlar, çırparlar demiştik. O zaman ne kaset vardı, ne tape kayıtları vardı. Ne Bilal vardı, ne onların götürdüğü ayakkabı kutuları, çelik kasaları vardı ama biz biliyorduk. Bunların karakterini bunların paraya düşkünlüğünü biliyorduk. İşte aradan çok zaman geçmedi, mal meydana çıktı. Bunların şapkası düştü, kelleri göründü. Şimdi kaç kuruşluk oldukları ortaya çıktı. Bunların aslında paraya taptıkları ortaya çıktı. Mala, mülke taptıkları ortaya çıktı. Ayan beyan artık teşhir oldular.'' ifadelerini kullandı.

''Hiçbir zaman halkın değerlerine saygı duymadıkları ve duymayacakları zaten belliydi'' diyen Demirtaş, ''Allah işte insanı böyle vezir de eder, rezil de eder. 11 yıldır vezirlik yapıyordunuz, 11 yıldır kendinizi padişah zannediyordunuz ama işte bak bugün rezil rüsva oldunuz. Bugün para uğruna mal, mülk uğruna, çıkar uğruna nelerinizi sattığınız ortaya çıktı. Bütün değerlerinizi arkanızda bırakıp para uğruna, servet uğruna neler yaptığınız bir bir ortaya çıktı.'' diye konuştu.

Hırsızların maske taktığını belirten Demirtaş, ''Bunlar da maalesef çalarken İslamiyet'i, dinimizi maske olarak kullanmaya kalktılar. Ama şimdi işte o maskeleri de düştü. Bütün bunları dine, İslamiyet'e mal etmeye çalışanlar, onlara da şunu söylüyorum; kusura bakmayın Allah'ın ilk emri 'Oku'dur, oku, çal değildir. Bunlar Allah'ın emrine uymuyorlar. Bunların dinle imanla alakası yok. Suç İslamiyette değil haşa, bunlardadır. Bunların kalitesizliği, bunların cibilliyetsizliğindendir. Yoksa mala mülke tapmanın dini imanı paradır. Bunlarda asla değerlere saygı olmadı. Hangi milletvekili olduysa hangisi belediye başkanı olduysa aklına ilk gelen şey kasasını, cebini doldurmak oldu." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar