Demirtaş: Bu kadar öfke, kin biriktirmiş biri nasıl cumhurbaşkanı olacak?

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Bu kadar öfke, bu kadar kin biriktirmiş, bu kadar halktan nefret eden biri, halkın başkanı nasıl olacak?" diye...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bu kadar öfke, kin biriktirmiş biri nasıl cumhurbaşkanı olacak?

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Bu kadar öfke, bu kadar kin biriktirmiş, bu kadar halktan nefret eden biri, halkın başkanı nasıl olacak?" diye sordu. Demirtaş, "Herkes sizin gibi bavullarla euro, dolar evine dolduramıyor. Bir ekmek alırken hesap yapıyor bu ülkenin insanı. Bir ekmek fazla aldığında ay sonunu çıkarır mıyım diye hesap yapıyor."dedi.

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'nin İzmit ilçesine geldi. Bir düğün salonunda konuşma yapan Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Demirtaş, şöyle devam etti: "Vergiyi veren biz, emeği, üretimi ortaya koyan biz, çiftçi, işvereni, işçisiyle, memuruyla, işçisiyle öğrencisiyle üreten biz, ama her gün televizyonlardan hakaret yiyen yine biz. Bu ülkenin bütün üretenlerine parmak sallayıp hakaret eden bir başbakan bu ülkenin tamamının nasıl cumhurbaşkanı olacak? Alevi'ye hakaret ediyor, işçilere hakaret ediyor, köylülere hakaret ediyor, kendine oy vermeyen herkes onun gözünde şeytandır, şeytanlaştırılmak zorundadır. Çünkü onun derdi ülkenin kendi içindeki kardeşliği sağlamak değil, onun derdi oyunun kendisine seçebilecek kadar oyu elinin altında tutmaktır, başka bir derdi yok. Olsa idi 8 yıldır parlamentoda muhalefet liderleriyle doğru dürüst bir görüşmeyen bir başbakan mı olurdu? Eğer derdi müzakere olsaydı, diyalog olsaydı, konuşarak sorunları çözmek olsaydı... Bırakın sokaktaki işçiyle sendikayla, grevdeki ile görüşmeyi parlamentoda lideriyle görüşmüyor. Bu kişi nasıl cumhurbaşkanı olacak ve hepimizin derdini dinleyecek. Bu kadar öfke, kin biriktirmiş, bu kadar halktan nefret eden biri halkın başkanı nasıl olacak? 12 yıldır iktidardasın, başbakansın. Seni eleştiren herkese hakaret ettin. Biz başta olmak üzere, bunlar teröristtir dedin, bunlar kandan besleniyor dedin bizim için. Gittiğin yerde seni protesto edenleri emniyete talimat verdin dövdürdün arkasından gururla talimatı ben verdim dedin. Çocukları, gençleri sokakta katledecek kadar işkence zulüm uygulatın arkasından bunu yapanlara teşekkür ettin. Roboski'de yaptığın ilk iş katliamdan sonra genelkurmay başkanını kutlamak oldu. Hopa'da aynısını yaptın, Gezi'de aynısı yaptın, Soma'da aynısını yaptın. Peki sen kimin cumhurbaşkanısın? Ülkenin yüzde 80'ini bunlardan oluşuyor. Herkes sizin gibi bavullarla euro, dolar evine dolduramıyor. Bir ekmek alırken hesap yapıyor bu ülkenin insanı. Bir ekmek fazla aldığında ay sonunu çıkarır mıyım diye hesap yapıyor. Biz sana mecbur muyuz? Biz halkız. Halk kendi kendini yönetecek. O nedenle biz sana mecbur değiliz."

Demirtaş, kardeşlik mesajını her yere götüreceklerini belirterek, "Biri AKP'ye oy verdi diye düşmanımız değil. MHP'ye, CHP'ye oy verdi diye düşmanımız değil." diye konuştu. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ı Suriye politikası üzerinden eleştirerek, "Suriye'de barbarların teröristlerin, kelle kesenlerin ihtiyaçlarını lojistiğini karşılayanlar burada bu ülkede barıştan kardeşlikten söz edemez. Bana rahatlıkla terörist diyebilen, Berkin Elvan'a terörist diyebilen ama IŞİD'e terörist kavramını bile kullanmadan rica minnet seslenen bir başbakan bugün hepimizi, cumhurbaşkanı olarak temsil edemez."

Demirtaş, Kocaeli'ndeki programının ardından Bursa'ya geçti.

CİHAN

Yorumlar