Demirtaş: Bu gergin atmosferin mutlaka düşürülmesi gerekiyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bu gergin atmosferin mutlaka düşürülmesi gerekiyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Seçmenin tercihini başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde istikrardan yana kullandığını vurgulayarak, "Sonuçların ardından tüm siyasi partiler ciddi bir değerlendirme yapmalı. Tekrar büyük farkla kazanan iktidar, kendisine oy veren vermeyen herkesi kucaklamalı. Muhalefet partileri ise politikalarını yeniden gözden geçirmeli. Seçimlerin yerel seçimden ziyade genel seçim havasında gerçekleşmesinin de bu sonuçlar üzerinde etkisi oldu. Son derece gergin bir seçim atmosferi yaşandı ama seçim süreci devam ediyor. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu gergin atmosferin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Bir normalleşme yaşanmalı. Bu normalleşme, ekonomimiz açısından da önemli. 30 Mart’ta alınan seçim sonuçlarında, kuşkusuz geçirdiğimiz ekonomik sarsıntılara rağmen küresel krizlerden daha az etkilenmemiz, hane halkı gelirlerinde büyük düşüş yaşanmaması etkili oldu. 2013 rakamlarına göre de ülkemiz ekonomisi yüzde 4 büyüdü ama bu istikrarın korunması, ekonominin daha da büyümesi için gündem tekrar ekonomiye dönmeli ve normalleşme yaşanmalı, çünkü 2015 yılında küresel ekonomideki rüzgarların ülkemiz aleyhine dönmesi, sıcak para girişinin azalması ihtimali yüksek." dedi.

İzmir'de CHP ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kesin üstünlüğü olduğunu belirten İZTO Başkanı Demirtaş, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu’nu ve seçimi kazanan tüm ilçe belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Sayın Kocaoğlu, üçüncü kez seçimi kazanırken artık hiçbir konuda mazereti olmayan bir belediye başkanıdır. İzmir kendisine büyük destek vermiştir, bundan sonra projelerini hızlıca uygulamaya geçirmelidir. Sayın Binali Yıldırım’a da İzmir’e bugüne kadar verdiği destek ve yeni projeleriyle kentimize kazandırdığı vizyon için bir kez daha teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar