Demirtaş: Bediüzzaman'ı kullanarak oy isteyenlere halk 30 Mart'ta cevap verecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin ismini kullanarak oy isteyenlere Bitlislilerin 30 Mart sabahında cevap vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bediüzzaman'ı kullanarak oy isteyenlere halk 30 Mart'ta cevap verecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin ismini kullanarak oy isteyenlere Bitlislilerin 30 Mart sabahında cevap vereceğini söyledi. Demirtaş, belediyeleri kazanmaları durumunda halka suyu bedava vereceklerini iddia etti.

    Belediye başkan adayı tanıtımı için Bitlis’te miting yapan Demirtaş, bakan çocuklarının evinde çıkan milyonlar için birkaç kuruş var dediklerini hatırlattı. Bitlis'e gelen iktidar mensuplarının Bediüzzaman Said-i Nursi’nin ismini kullandığını ifade eden Demirtaş, "Bediüzzaman’ın ayakkabı kutuları, çelik kasaları yoktu. Bir hırkası vardı. Başka da bir şeyi yoktu. Şimdi Bediüzzaman’ın yolundan yürüyenler, 4X4 ciplerinizle cuma namazına giderek Müslüman olamazsınız. Halk açlıktan ve işsizlikten inim inim inlerken sizler lüks havuzlu villalarınızda seyrü sefer düzenlerken Bediüzzaman’ı temsil ediyoruz diyemezsiniz. Bediüzzaman’ı temsil etmek de, İslamı temsil etmek de, Müslüman olmak da kolay bir iş değil." dedi.

    Demirtaş,"Her şeyden önce samimiyet ister. Gerçekten Allah’tan korkmak gerek. Bunlar gerçekten Allah’tan korksalar bunun hesabını vereceklerini bilirler. Bunlar Allah’ı da bilmiyorlar, bilseler bunları yapmazlar. Bunu da İslamiyet adına yaptılar. İslamiyet adına hırsızlık yapılır mı? Dinin ismini kullana kullana birbirlerine ihaleler, krediler, rüşvetler peşkeş çektiler. Peki kim kirlendi. İslamiyet mi? Bediüzzaman’mı kirlendi, yoksa bunların şerefleri, haysiyetleri mi kirlendi?” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar