Demirel hayata veda etti!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirel hayata veda etti!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaşamını yitirdiği Özel Ankara Güven Hastanesi yazılı açıklama yayınladı.

Özel Ankara Güven Hastanesi'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle: 
"Sayın 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği , kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır.
Takip eden günlerde sağlık durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16/06/2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere rağmen cevap alınamamış, 17/06/2015 saat 02.05 'de hayatını kaybetmiştir.
Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı dileriz."
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaşamını yitirmesinin ardından özel doktoru Aylin Cesur, Özel Ankara Güven Hastanesi'nin önünde açıklamada bulundu. 
Yaklaşık 20 yıldır Süleyman Demirel'in özel doktoru olan ve açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamayan Aylin Cesur, " Ömrünü demokrasi ve kalkınma adamış Türkiye sevdalısı, büyük Türkiye davasının kahramanı, büyük lider, bugünkü Türkiye'nin mimarisinde büyük pay sahibi. Yürüdüğünüz yolda, içtiğiniz suda, kullandığınız elektrikte, okudunuz okulda, şu hastanelerde, barajlarda, havaalanlarında unutulmaz izler bırakan Sayın Cumhurbaşkanımızı saat 02.05'te maalesef hakkın rahmetine uğurladık. Çok üzgünüz. Kendisinin tüm sevenleri ve tüm Türkiye halkıyla acısını paylaşıyorum. 20 senesindir her günü beraber geçirmiş birisi olarak bize öğrettiği hedefler doğrultusunda devam edeceğiz. Kendisinin selamıyla herkese onun adına seslenmek istiyorum, herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyorum" ifadesinde bulundu.
Güven Hastanesi ve dışardan destek veren herkese teşekkür eden Cesur "Durumu hakkında açıklama yapacaktım. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem yaşı, hem de mevcut bulunduğu bir takım hastalıkları vardı, Çok uzun yıllardır takip ettiğimiz. Kendisi çok uyumlu ve her konuda olduğu gibi bu konuda da her zaman ilmin gerektirdiği her şeye saygı gösteren ve bize çok yardımcı olan birisiydi. Hem kendisini büyük gayretiyle, özverisiyle bizim birlikte kurduğumuz bir sağlık ordusuyla bugüne kadar enfeksiyonla mücadeleyi başarıyla sonuçlandırdık" diye konuştu.
Akşam yemeğini Demirel ile beraber yediklerini söyleyen Cesur, "Son dakikaya kadar bilinci açık olan Sayın Demirel vakur, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayata veda etti" dedi.
Güven Hastanesi Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş ise " 9. Cumhurbaşkanı Demirel 13 Mayıs'ta akut solunum enfeksiyonu nedeniyle hastanemize geldiler. Tedavilerini devam ettirdik bu süre içinde. Enfeksiyonun vermiş olduğu zorlu etkilerin neticesinde maalesef kendilerini sabahın erken saatlerinde kaybetmiş bulunuyoruz. Çok uzun zamandır kendisini bilen tanıyan hastalıklarını yakından takip eden ve … bir ekip tarafından tedavileri sürdürüldü. Elden gelen tüm gerekli tedaviler, bakımlar en iyi şekilde yapıldı. Ancak maalesef yaşamlarını daha uzun sürdürme fırsatı bulamadık. Ailesine, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.
Bir gazetecinin Demirel'in doğduğu İslamköy'de mi defnedileceği soruna Cesur "evet" eşinin yanında mı sorusuna ise "elbette" diye cevap verdi.
KESİCİ: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, sabah saatlerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat ettiği Güven Hastanesi'ne geldi. Hastane çıkışında açıklamada bulunan Kesici, "Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Allah taksiratını affetsin. Mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olsun" dedi.
9.CUMHURBAŞKANI DEMİREL'İN HEMŞEHRİLERİ ÜZGÜN
Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de dünya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da tedavi gördüğü yaşamını yitirdi. Ölüm haberini televizyondan öğrendiğini söyleyen bir hemşehrisi " Devletimiz büyük bir insanı kaybetti. Üzüldük" dedi.

Yorumlar