Demirel: "Erdoğan'ın Taziyesi Kişisel Haktır"

Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan özel oturumunda Meclis kürsüsünden 1915'te ölen Ermenilerin torunlarına taziyelerini iletmesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Demirel: "Erdoğan'ın Taziyesi Kişisel Haktır"

Demirel, taziye mesajı için “Kişisel hakkıdır.” dedi. 

    9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hacettepe Üniversitesi Kongre Salonu’nda Hacettepe Üniversitesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Dr. Nazım Şuvağ’ın 50. Yıl konserini dinledi. Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı için, “Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Huzur ve sükut içerisinde ve daima mutluluk getiren bir bayram olsun.” ifadelerini kullandı. 

    Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de değerlendirmede bulunan 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel, herşeyin yoluna gireceğinin sinyallerini verdi. Demirel şöyle dedi: “Vakti saati gelince, şartların icap ettiği bir biçimde ilgililer ve halk bir şekil verir. Hiç merak etmeyin her şey yolunda gider.” 

    Ermeni olayları hakkında, “O günler çok acı ve zor günlerdi. O günleri esef ve acıyla karşılıyoruz.” diyen Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis kürsüsünden vermiş olduğu taziye için ise “Kişisel hakkıdır.’ değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar