Demirci'deki 102. Bardakçı Hayır Yemeği'ne binlerce kişi katıldı

Manisa'nın Demirci ilçesi Bardakçı Mahallesi'nde, 1912 yılından beri devam eden hayır yemeği 102. defa düzenlendi. Binlerce kişinin ilgi gösterdiği yemeğe AK Parti milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, Demirci Kaymakamı Yalçın...

Google Haberlere Abone ol
Demirci'deki 102. Bardakçı Hayır Yemeği'ne binlerce kişi katıldı

Manisa'nın Demirci ilçesi Bardakçı Mahallesi'nde, 1912 yılından beri devam eden hayır yemeği 102. defa düzenlendi. Binlerce kişinin ilgi gösterdiği yemeğe AK Parti milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ve kurum amirleri de katıldı.

Hayır yemeği hakkında bilgi veren Bardakçı Mahallesi Muhtarı Ali İlkdoğan, ''Demirci'de Bardakçı hayır yemekleri, 1912'den günümüze kadar devam eden bir gelenektir. İlçe genelinde Nevruz'la başlayan bu hayır yemekleri, Bardakçı'da en son yapılır ve bu finaldir. Amacı barış, kardeşlik, kaynaşmayı ve paylaşmayı sağlamak. Vatandaşlar uzaktan ve yakından burada buluşuyor, yemekler yeniyor, hatıralar anlatılıyor, dostluklar pekişiyor. Tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Kur'ân okunması ve duaların ardından bir konuşma yapan Milletvekili Özdağ ise devletin yeniden milletle barıştığını vurgulayarak, "Devlet artık tarihî gelenek ve tarihiyle barışmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, çok badireler atlatmıştır. Ekonomiden tarıma birçok alanda Adnan Menderes ile başlayan kalkınma, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile devam etmektedir." dedi. Soma'daki maden faciasına da değinerek, "Soma'da yaşanan acı olay, hepimizi derinden üzmüştür. Bizzat şahit olduğum çok acı olaylar var. Bir kadının, eşi maden ocağından çıkarılırken. 'Mustafam!' diyerek haykırışını hiç unutmuyorum. 301 madenci ve ailesinden özür diliyorum. Biz görevimizi tam yapacağız. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Sendikalar ve bürokratlar, sizlere sesleniyorum, iş ahlâkı içinde ellerinizi kirletmeden çalışın." diye konuştu.

Bu konudaki kanuni düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Yurttaş da şunları söyledi: "Buradan çıkaracağımız dersler olacak. Üretim teknikleri, verimlilik, iş güvenliği ve denetiminin eşit oranda önemsendiği bir yasa hazırlanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda, kömür madenleriyle ilgili özel düzenlemeler yapılmalıdır. Ülkemizdeki standartları acilen yükseltmeliyiz. Gerekli tedbirleri almayan, ihmali olan işveren ve sorumlulara verilecek cezalar arttırılmalı ve caydırıcı hale getirilmelidir."

Konuşmaların ardından misafirlere yemek ikram edildi. CİHAN

Yorumlar