Demirbaş: Vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşıyoruz

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı ve BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdullah Demirbaş, vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Demirbaş: Vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşıyoruz

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı ve BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdullah Demirbaş, vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşadıklarını söyledi. Demirbaş, “Giderek insanların vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşıyoruz. Artık vicdanların cüzdanlardan çıkartılma vaktidir. Bunun için sevgi gerekiyor.” dedi.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanlığı tarafından Balıkçılarbaşı semtinde yapılan 'Sevgi Anıtı', düzenlenen törenle açıldı. Dört elin üzerine bırakılan bir dünyanın yer aldığı anıtın açılışını Diyarbakır Sur Belediye Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdullah Demirbaş ile BDP Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut birlikte yaptı. Açılış töreninde konuşan Demirbaş, her şeyin sevgiyle başladığını belirterek, “İnsanın kendini, toplumu, yaşamı, doğayı ve Yaratan'ı sevmesiyle aslında yaşamın güzelliği başlar. Oysa bugün onca karmaşanın içinde en çok sevgiye ihtiyacımız var. Bugün insanların öldürüldüğü, insanların toplumları yok ettiği, insanların doğayı yok ettiği ve aslında kendini yok ettiği bir süreçte sevgisizlik alabildiğine genişliyor. Oysa seven paylaşır. Seven üretir, ortaklaşır. Seven sevdiği için gerektiğinde yüreğini verir.” diye konuştu.

Artık her şeyin sevgiyle başlamasını istediklerini anlatan Demirbaş, "Sevginin olduğu yerde şiddet olmaz, sevginin olduğu yerde ‘yok etme yoktur.’ Kırklar Meclisi’nin kararıyla yaptığımız bir vicdan anıtı. Çünkü giderek insanların vicdanların cüzdana girdiği bir toplumu yaşıyoruz. Artık vicdanların cüzdanlardan çıkartılma vaktidir. Bunun için sevgi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar