Demirayak: Hekimlik itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Demirayak: Hekimlik itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Programı düzenlendi. Törende konuşan öğrenci temsilcisi Ömer Faruk Demirayak, “Günümüzün zor şartlarında, hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı, hekime şiddetin ayyuka çıktığı her gün hekimin aleyhinde bir başka kanunun çıkarıldığı bugünlerde bizler tıbbiyelik bilinciyle bir kat daha yoğruluyor ve mesleğimize bir kat daha bağlanıyoruz.” dedi.

Geleceğin Türk hekimleri olarak şartlar ne olursa olsun hukuki yoldan dönmeyeceklerini ifade eden Demirayak şunları kaydetti: “Kendilerini eninde sonunda Türk hekimlerine bırakacaklar. Bugün acil servisi önünde hekime bıçak çekenlerin, ameliyathane önlerini doktoru darp etme niyetiyle mesken tutan öfkeli kalabalıkların ve bunlara engel olmayanların eninde sonunda kendilerini Türk hekimlerine emanet edeceklerini hatırlatmak isteriz. Bir insana hekim doktor diyebilmek zor iştir. Bizler ömrümüzün en geç yaşlarını masa başında, defter kitap önünde heba ederek Tıp fakültesini kazanan ve bin bir zorlukla okumaya çalışan arkadaşlarız. Bununla da kalmayıp birilerinin iyi doktor diyebilmesi için önce hekimlik bilgisini ölçmekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, saçma ve gereksiz yabancı dil engelini aşıp sonra da tıpta uzmanlık sınavını kazanmak zorunda bırakılmaktayız. İşte bizler bunca engele, zorluğa rağmen hekimlik asaletini damarlarında hissederek, mesleğine ve memleketine karşılıksız bir aşkla bağlanan tıbbiyeleriyiz.” CİHAN

Yorumlar