Demir: Adres değişikliği bildirmeyenlere 476 TL ceza verilecek

Erzurum Nüfus İl Müdürü Reis Demir, 20 gün içinde adres değişikliği bildirmeyen kişiler için 476 TL para cezası uygulanacağını söyledi. Adrese Kayıt Sistemi'nin 2007 yılından beri yürütüldüğünü ifade eden Erzurum Nüfus İl Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Demir: Adres değişikliği bildirmeyenlere 476 TL ceza verilecek

Erzurum Nüfus İl Müdürü Reis Demir, 20 gün içinde adres değişikliği bildirmeyen kişiler için 476 TL para cezası uygulanacağını söyledi.

Adrese Kayıt Sistemi'nin 2007 yılından beri yürütüldüğünü ifade eden Erzurum Nüfus İl Müdürü Reis Demir, doğum, ölüm, evlenme, adres değişikliği gibi durumlarda vatandaşların ve kurumların kanunla belirlenen süresi içerisinde nüfus müdürlüğüne bildirimde bulunmaları gerektiğini söyledi. Demir, "Adrese Dayalı Kayıt Sistemi 2007'den beri yürütülüyor. Vatandaşlarımızın doğum, ölüm, evlenme, adres değişikliği gibi durumlarda vatandaşların ve kurumların kanunla belirlenen süresi içerisinde nüfus müdürlüğüne bildirimde bulunmaları lazım. 20 gün içinde adres değişikliği bulunmayan kişiler için 406 TL para cezası uygulanıyor. Yeni doğan çocukların da 30 gün içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde bildirmeyenler hakkında idari para cezası uygulanıyor." dedi.

Ölüm durumunda ise kurum ve vatandaşların ölüm olayını 10 gün içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerektiğini hatırlatan Demir şöyle konuştu: "Adres Kayıt Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereği konut değişimi ile adrese ilişkin değişiklikleri 20 iş günü içerisinde Nüfus Müdürlükleri’ne bildirilmesi gerekmektedir. 5490 Sayılı Kanunun 68. maddesi gereği süresi içerisinde adres değişikliklerini bildirmeyenler 476 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar hakkında 870 TL idari para cezası uygulanacaktır. O nedenle vatandaşlarımız ve kurumlarımızın bu konularda gereken hassasiyeti göstermesi kendileri ve kamu menfaati açısından önemlidir. Adres kayıt ve kimlik paylaşım sistemini en verimli biçimde kullanarak, vatandaşa verilen hizmetlere hem kalite, hem de sürat kazandırmayı planlıyoruz. Bu sayede kurumumuzun hem merkez, hem de ilçelerde verdiği hizmetler yepyeni bir vizyona kavuşturulmuş olunacak. vatandaşlar adres bildirmemeleri nedeniyle idari para cezaları ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden vatandaşların yasal sürede ikametgahlarını taşımaları gerekiyor."

CİHAN

Yorumlar