Deliller füze olduğunu gösteriyor

Reyhanlı'ya düşep top mermisi değil, füze çıktı

Google Haberlere Abone ol
Deliller füze olduğunu gösteriyor

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 10 metre genişliğinde, 10 metre genişliğinde çukur açılmasına neden olan patlamaya ilk açıklamanın aksine top mermisi değil, füzenin neden olmuş olabileceği açıklandı.

Reyhanlı'da dün saat 18.30'da peş peşe 2 şiddetli patlama meydana geldi. Polis ve jandarma, ilçenin kırsal kesiminde yaptığı araştırmada havanın karanlık olması nedeniyle patlamaya ilişkin herhangi bir ize rastlayamadı. Bugün sabahın ilk ışıklarında arama yeniden başladı ve Hacımürsel Köyü'ne 500 metre, Yeşilova Mahallesi'ne 1 kilometre uzaklakta arazide büyük bir çukur oluştuğu görüldü.

İnceleme yapan ekipler çevredeki kanıtları topladı. İlçenin her yerinden duyulan, korku ve paniğe neden olan patlama ardından oluşan çukur, patlamanın şiddetini açıkça gösterirken, çevresindeki 100 metrekarelik bir alanda da şarapnel parçaları bulundu. Hacımürsel Köyü Muhtarı Selahattin Atılgan, çukurun çok büyük olduğunu belirterek, "Patlama sonrası 10 metre genişliğinde, 10 metre derinliğinde büyük bir çukur oluşmuş. Köyümüzde olabilecek bir facia ucuz atlatılmış" dedi. 

Patlamanın olduğu sırada olay yerine yakın bir yerde tarla suladığını belirten Ali Çift ise, "Birden büyük bir gürültü duydum. Çok korktum. Polis ve jandarmayı bilgilendirdim. Akşam geldiler fakat karanlık olduğu için bulamadılar. Sabah yapılan aramada büyük bir çukur bulundu" diye konuştu.

Dün peş peşe meydana gelen 2 patlama sonrası ilçede sadece 1 patlamaya ait iz bulunurken, diğer patlamanın karayolu ile Türkiye'ye yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Suriye'nin İdlib Kenti'ne bağlı Harim İlçesi'nde meydana geldiği öne sürüldü.

DELİLLER FÜZE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Yapılan incelemeler sonunda, patlamanın top mermisinden değil de füzeden kaynaklandığı yönünde bulgulara rastladı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, füze Suriye'nin İdlib Kenti'nden ateşlendi ve hedefi de İdlib'in Harim İlçesi'ydi. 

Yorumlar