Dekan Atamanalp: Türkiye su ürünlerinde 500 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Türkiye’deki su ürünleri ihracat rakamları hakkında bilgiler vererek, su ürünlerinin insan sağlığına faydalarından bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
Dekan Atamanalp: Türkiye su ürünlerinde 500 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Türkiye’deki su ürünleri ihracat rakamları hakkında bilgiler vererek, su ürünlerinin insan sağlığına faydalarından bahsetti. Atamanalp, "Ülkemiz su ürünleri bakımından 2013 yılında 500 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdi." dedi.

Atamanalp, bu ihracatların ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Katkıların yanında, su ürünlerinin ferdi olarak insan bedenine ve bünyesine yaptığı katkılara da değinen Atamanalp, “Biliyorsunuz bebeklerin gelişiminden ergenlik dönemine kadar yaşlılıkta dahil olmak üzere, yaşamın her aşamasında, vücudunun duyduğu tüm vitaminleri su ürünleri, özellikle balık intiba etmektedir. Sağlıklı bir yaşam için haftada en az 3 kez balık yemeyi öneriyoruz. İçerdiği protein miktarının yüksekliği, bunun yanında karbonhidrat düzeyinin son derece düşük olması, hatta bazı türlerde hiç olmaması, balık etini son derece yararlı, insan diyeti için uygun bir besin haline getirmektedir. Son yapılan bilimsel araştırmalar, günümüzde çok yaygın görülen depresyon tarzı hastalıkların tedavisinde, su ürünlerinin olumlu etkisi olduğunu ortaya koymuştur.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar