DEİM Başkanı Demirten: Konutlarda tek göz oda dönemi sona erdi

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Fehmi Demirten, şehirde çok fazla çarpık yapılaşma olduğunu ifade ederek, konutlarda tek göz oda döneminin sona erdiğini söyledi. Demirten, ilde yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerinin...

Google Haberlere Abone ol
DEİM Başkanı Demirten: Konutlarda tek göz oda dönemi sona erdi

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Fehmi Demirten, şehirde çok fazla çarpık yapılaşma olduğunu ifade ederek, konutlarda tek göz oda döneminin sona erdiğini söyledi. Demirten, ilde yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerinin başkanlarını ziyaret etti.

İlk olarak Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nu ziyaret eden DEİM Başkanı Demirten ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Subaşıoğlu, yaptığı konuşmada bina problemini ek bina yaparak çözeceklerini, onu da fonksiyonel bir şekilde tasarlayacaklarını ifade etti. İnşası planlanan yeni şehir hastanesininse 300 milyon liraya mal olacağını belirten Subaşıoğlu her zaman istişare ve işbirliğine açık olduklarını, DEİM’in de desteğine ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi. Dernek Başkanı Demirten ise iş dünyasından başkanlık koltuğuna oturan Subaşıoğlu’nu tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Demirten, “Özel sektörden böyle makamlara gelinmesi, bürokratik engelleri aşmamızı kolaylaştırır. Sizin seçilmeniz, Merkezefendi için bir şanstır. Şehrimizin meseleleri, bizim meselelerimizdir. Biz de bize düşen görevleri yapmak için arzuluyuz. Çok fazla çarpık yapılaşma var, artık konutlarda tek göz oda dönemi sona erdi. Kentsel dönüşüm konusunda söz söylemeye hazırız, katkı koymak için elimizden geleni yaparız.” diye konuştu.

Daha sonra Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i de ziyaret eden DEİM yönetimi, başarı dileklerinde bulundu. Fehmi Demirten, burada yaptığı konuşmada, “Şehir plancısı, mimar, mühendis ve müteahhitlerden oluşan derneğimiz, ortak aklı bulma adına her zaman Pamukkale Belediyesi’nin hizmetindedir. Pamukkale beldesi, kentsel dönüşüm açısından büyük bir fırsata sahip. Geniş ölçekli planlarla gerçek manada kentsel dönüşümün yapılabileceği bir bölge. Biz bu derneğin yönetim kurulu olarak bütün donanıma sahibiz. Ufak bir çağrıda, koşa koşa yardıma geliriz.” dedi.

Öte yandan DEİM’de görev dağılımı yapıldı. Kongrede başkan seçilen Demirten’in yardımcılıklarına İbrahim Şenel ve Veli Aytuğ, muhasip üyeliğe Ahmet Haybat, yönetim kurulu sekreterliğine Süreyya Kaya, üyeliklere de Server Munis ve Ertan Büyükdağ getirildi. CİHAN

Yorumlar