DEİM Başkanı Demirten: İnşaat sektörü daha hızlı büyüyecek

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, inşaatın birçok sektöre lokomotif vazifesi gördüğünü, 60’a yakın alt sektörü beslediğini belirterek, önümüzdeki yıllarda daha hızlı büyüyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DEİM Başkanı Demirten: İnşaat sektörü daha hızlı büyüyecek

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, inşaatın birçok sektöre lokomotif vazifesi gördüğünü, 60’a yakın alt sektörü beslediğini belirterek, önümüzdeki yıllarda daha hızlı büyüyeceğini söyledi. DEİM 2. Olağan Kongresi, dernek salonunda yapıldı. Kongreye Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı M.Şevket Şenel, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Aygören, dernek üyeleri ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı. Dîvan başkanlığına Metin Karaman’ın seçilmesinin ardından faaliyet raporları okundu. DEİM Başkanı Demirten, derneği 2011 yılında kurduklarını belirterek, “O zamanlar sayımız 20’lerdeydi, şimdi 100’lerdeyiz. Bu sayıyı arttırmak tabii ki mümkün ama maksadımız üye arttırmak değil, bu meslekte kaliteyi arttırmak ve muhafaza etmektir.” dedi.

‘DENİZLİ’DE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIKTIR’

Fehmi Demirten, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İnşaat, 60’a yakın alt sektörü beslemekte ve ekonominin canlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca en fazla eleman istihdam eden sektörlerin başında gelmekte, buna bağlı olarak da toplumda sosyal barışa katkı sağlamaktadır. TÜİK verilerine göre Denizli’de 2012 yılında kilometrekareye 81 kişi düşerken 2013 yılında da 82 kişi düşmektedir. Denizli nüfusu, 2012 yılında yüzde 8,7 oranında artarken 2013 yılında yüzde 13,5 artmıştır. Bu veriler de gösteriyor ki inşaat sektörünün Denizli’de önü açıktır. Önümüzdeki yıllarda inşaat sektörü, hızla büyüyerek şehrimizin istihdam konusunda lokomotifi olacaktır.”

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Demirten güven tazeledi. DEİM Yönetim Kurulu Fehmi Demirten, İbrahim Şenel, Veli Aytuğ, Süreyya Kaya, Server Munis, Ahmet Ö.Haybat ve Ertan Büyükdağ, Denetim Kurulu ise Erkay Ercan, Hüseyin Civan ve Mahmut N.Karamanoğlu'ndan oluştu. CİHAN

Yorumlar