Değirmen taşları dönmeye hazır

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Doburca Mahallesi’nde yaptırılan Değirmen Tesisleri ve Parkı gün sayıyor. Parka adını veren değirmenin yenilenen taşları yerlerine konuldu. Tesislerde üretilecek organik undan ürünler pişirilmesi hedefleniyor....

Google Haberlere Abone ol
Değirmen taşları dönmeye hazır

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Doburca Mahallesi’nde yaptırılan Değirmen Tesisleri ve Parkı gün sayıyor. Parka adını veren değirmenin yenilenen taşları yerlerine konuldu. Tesislerde üretilecek organik undan ürünler pişirilmesi hedefleniyor.

300 metre karesi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metre karelik alan üzerine kurulan Değirmen Tesisleri ve Parkı’nda sona gelindi. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan tesislerde incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, suyun çarklarını döndüreceği tarihi değirmen kayalarının yerine oturtulduğunu söyledi. Değirmende üretilecek undan yapılacak ürünlerin pişirileceği fırının da artık son düzenlemesinin yapıldığını ifade etti.

Değirmen tesislerinin, şehrin merkezinde ancak şehrin gürültüsünden ve yoğunluğundan uzak, hoşça vakit geçirilecek bir mekan olacağını belirten Dündar, şunları dile getirdi: “Öncelikli hedefimizi, vatandaşlarımıza huzur ve refahı içinde yaşamalarını sağlamak. Bunun için birçok proje geliştirdik ve hayata geçirdik. Değirmen tesisleri de bunlardan birisi. Adını Hüdavendigar Mahallesi Bent Caddesi'nde yer alan eski bir değirmenden alan ve tarihi değirmenin de yaşatılacağı tesis, vatandaşların yalnızca çay ve kahve içilebilen bir yer olmayacak. Toplam 10 bin metrekarelik alandan oluşan park, ekilen ağaçlar ve çiçekler ile yeşillendirilirken, yürüyüş yolları, fitnes alanı, bisiklet yolları, çocuk parkı ve oturma grupları yerleştirildi. Sosyal ve kültürel bir mekan olarak hizmet verecek olan tesis içerisinde yer alan tarihi değirmende, organik un üretilecek ve bu undan vatandaşların faydalanacağı ürünler yapılacak.”

Tesislerin kısa süre içinde hizmete gireceğini kaydeden Dündar, “Değirmene adını veren tarihi değirmende, suyun çevireceği çarklar daha önce yerleştirilmişti. Son olarak unun öğütüleceği değirmen kayaları da yerine yerleştirildi. Öğütülecek undan yapılacak pide ve benzeri ürünlerin pişirileceği fırınımız da hazır. Vatandaşlarımız kısa süre sonra, ununu kendi üreten bir tesiste oturup pide ve benzeri ürünleri yiyebilecekler. Yemyeşil doğası ile 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği tesisimizde, unutulmaya yüz tutan tarihi bir değirmeni restore edip ayağa kaldırdık. Buraya gelen vatandaşlar, unun nasıl öğütüldüğünü görme imkanı bulacak. Bir değirmencinin öğüteceği undan yapılan ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilecekleri güzel bir tesis olacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar