DEGİAD Başkanı Çaputçu: Denizli'nin gelişimi tam bir hayal kırıklığıdır

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, şehrin gelişiminin son 10 yılda kendi ölçeğindeki Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi yerlere göre tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DEGİAD Başkanı Çaputçu: Denizli'nin gelişimi tam bir hayal kırıklığıdır

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, şehrin gelişiminin son 10 yılda kendi ölçeğindeki Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi yerlere göre tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. İkinci defa başkanlığa seçilen Çaputçu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda güncel konuları değerlendiren DEGİAD Başkanı Çaputçu, demokrasilerde güven kavramının iyi tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Kuvvetli demokrasi olan ABD ve Avrupa ülkelerinde ekonomik krizlerin sebeplerinin siyasal krizler olmadığını ifade ederek, “Bizim de yaşadığımız bir ekonomik kriz yok ancak şu anki olaylar, tamamen siyasal krizlerdir. Gelişmiş ülkelerde bir sorun, sürtüşme olduğu zaman demokrasi içinde halloluyor. Hiçbir zaman komplo, dış mihrak, bilmem ne lobisi gibi kavramlar ortaya atılmıyor. İngiltere’de bir protesto gösterisi oldu veya yolsuzluklar olduğunda İngiltere Başbakanı, ‘Bunlar dış mihraklarının oyunudur. Biz çok geliştik, gelişiyoruz, bizi durdurmak istiyorlar. Biz Fransa’ya Manş Tüneli yapacaktık, bunu engellemek istiyorlar.’ gibi şeyler söylemez. Kuvvetli demokrasilerde bu gibi söylemler karşılık bulmaz.” dedi. HSYK ve internet için hükümetin getirdiği kanuni düzenlemeler ciddi manada hayal kırıklığı ve korkutucu olduğunu öne sürürek, “İnternet Kanunu korkutuyor. 10 senelik kazanımların altını oyuyor. Darbe görüşlerine katılmamız mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Denizli’nin son 10 yılki gelişmelerini dengi şehirlere göre kıyaslamak gerektiğini vurgulayan Sadık Emre Çaputçu, “Bunu rakamlar da ortaya koyuyor. Mesele Denizli ekonomisini güçlendirmektir. Denizli’de bir serbest bölge var, bomboş. Denizli OSB büyüyor ama çok yavaş. Şimdiki valimizi saymıyorum, son 10 senede özellikle belediyemiz, kentiçindeki kültürel ve sosyal yaşantıyla beraber sanayiye dönük, Denizli’nin içindeki özellikle turizm potansiyelini iyi değerlendiremedi. '10 senede Denizli çok gelişti’ deniyor. Köprülü kavşaklar, bugünkü inşaat teknolojisi ve iktisadi gelişmesindeki faktörler gözönüne alındığında övünç kaynağı olarak koymak komik şeyler. Denizli’nin son 10 yılda Bayramyeri, Çamlık ve Çınar’a bakın, bir de Antalya, Gaziantep, Kayseri ve Konya’ya bakın, bunların turizm gelişmesine bakın. Oralarda da AK Parti var. Denizli’nin gelişimi tam bir hayal kırıklığıdır.” dedi.

Bu arada DEGİAD’ın yeni yönetimi şöyle oluştu: Sadık Emre Çaputçu, Ahmet Özer Başoğlan, Emrah Akgün, Harun Erişkin, Fatma Korkmaz, Mehmet Uğur Çoban, Melek Sözkesen, Münir Kıvanç Kiper, Orçun Alptekin, Sedat Doğaç, Seher Gökce, Serdar Atay, Serdar Çıralı, Serkan Başbuğ, Sinan Soylu, Veli Tefenlili ve Yusuf Uyum. CİHAN

Yorumlar