Defterdarlık çalışanları çürük binaya girmedi, deprem uyarısı yaptı

Bursa Defterdarlığı Altıparmak Hizmet Binası çalışanları, binanın depreme dayanıklı olmaması nedeniyle mesaiye başlamadı. Binanın dışında bekleyen çalışanlar, canlarını tehlikeye atmayacaklarını söylediler. Türkiye Kamu Sen Türk...

Google Haberlere Abone ol
Defterdarlık çalışanları çürük binaya girmedi, deprem uyarısı yaptı

Bursa Defterdarlığı Altıparmak Hizmet Binası çalışanları, binanın depreme dayanıklı olmaması nedeniyle mesaiye başlamadı. Binanın dışında bekleyen çalışanlar, canlarını tehlikeye atmayacaklarını söylediler.

Türkiye Kamu Sen Türk Büro Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, binanın deprem dayanıklılık testlerine göre yıkılma kararı olmasına rağmen tahliye edilmediğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’nde 6,5 şiddetindeki deprem nedeniyle büyük korku yaşandığını ifade eden Bulut, kamu binalarında çalışan insanların da korkuya kapıldığını belirtti.

“FACİA YAŞANMASI MI BEKLENİYOR?”

Kamu binalarının büyük çoğunluğunun depreme dayanıklı olmadığını vurgulayan Bulut, şöyle konuştu: “Defalarca ilgili makamlara müracaat ettik. Ama maalesef hala depreme dayanıklı olmayan binalarda çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Soma’da facia yaşandı. Bursa’da da facia yaşanması mı bekleniyor tedbir alınması için. Biz defalarca uyardık. Defterdarlığın bu hizmet binası da depreme dayanıklı değil. Burada 100’e yakın arkadaş çalışıyor. Cumartesi günü deprem olduğunda arkadaşlarımız mesai için buraya gelmişlerdi. Eğer o deprem denizde değil de karada olsaydı, 99 yılında yaşadığımız faciayı yaşasaydık, ondan sonra mı tedbir alınacaktı. Ülkemizde illa can mı gitmesi lazım, feryatların mı yükselmesi lazım ki, bu binalar depreme dayanıklı hale getirilsin.”

“BU BİNAYA GİRMEYECEĞİZ”

Çalışanların bugün binaya girmeyeceğini, mesaiye başlamayacağını dile getiren Bulut, “Arkadaşlarımız kararlılar, bu binadan taşınma kararı alınıncaya kadar, kiralamamı olur, başka bina mı yapılır bilmiyoruz ama biz bu binaya girmeyeceğiz. İnsan canı artık bu ülkede değerli olmak zorunda. 301 canı toprağa verdik hala feryat figan ediyoruz. Gerekli tedbirler alınsaydı o insanlar toprağın altına girmeyecekti. Bursa’da her şeye yer bulunup inşaat yapılırken, kamu binalarına neden alan bulunamıyor. Bu binada yüzlerce arkadaşımız var ve her gün yüzlerce insan da hizmet almak için buraya geliyor. Yani arkadaşlarımızı da toprağa verip ardından feryat fidan edeceğiz, devlet baba elini ondan sonra mı uzatacak. Bizim canımız değerli, canımıza değer verilmesini istiyoruz. Sağlam binalarda çalışmak istiyoruz.”

CİHAN

Yorumlar