Define Merakı Sonu Oluyordu

Aydın'da define aramak için iki arkadaşıyla 10 metre derinliğindeki eski bir su kuyusuna giren N.A. göçük altında kalınca az daha canından oluyordu.

Google Haberlere Abone ol
Define Merakı Sonu Oluyordu

Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki kurumuş görme engelli kuyuda iki arkadaşıyla define aradığı ileri sürülen N.A., 10 m. derinliğindeki kuyunun çökmesi neticesinde üstüne yığılan taş ve toprak yığınının altında mahsur kaldı.

TOPRAK VE TAŞ YIĞININ ALTINDA KALDI

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında, Mursallı Mahallesi Çakal Deresi Mevkiinde meydana geldi. Arkadaşları C.A. ve S.A. ile müşterek bu gece Kuşadası'nın Davutlar Mahallesi'nden Germencik'in Çakal Deresi Mevkii'ne define aramaya geldiği ileri sürülen N.A., bir zaman arazide kazma ve kürekle kazı yaptı. Ardından kurumuş kuyuya inen ve burada da kazı oluşturan N.A., meydana gelen göçük neticesinde toprak ve taş yığınının altında kaldı.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Arkadaşlarının ihbarı üstüne hadise yerine gelen jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri emek başlattı. Yaklaşık 2 saat devam eden çalışmanın arkasından N.A., kuyudan baygın vaziyette çıkartıldı. İlk müdahalesi hadise yerinde yapılan N.A., ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye tahsil edilen N.A.'nın hayati tehlikesinin olduğu söylendi.

HAZİNE ARADIKLARINI İTİRAF ETTİLER

C.A. ve S.A., gözaltına alınarak Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. C.A. ve S.A.'nın jandarmadaki sorgularında başta inkar ettikleri arkasından alanda define aradıklarını söyledikleri öğrenildi. C.A. ve S.A.'nın lüzumlu işlemlerinin arkasından adliyeye sevk edileceği söylendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar