Dedeoğlu: Görev verilirse kaçmam

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Genel Sekreteri Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "İzleme heyetinde görev verilirse görevden kaçmam" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dedeoğlu: Görev verilirse kaçmam

Batman Üniversitesi Avrupa Birliği Topluluğu yönünden düzenlenen programa gelen Prof. Dr. Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı izahatda, Akil İnsanlar Heyeti yönünden hazırlanmakta bulunan raporların toplumda bir enerji boşalması sağladığını belirterek, bunun Kürt sorunuyla kişilerin yaşadığı hikayelerle nasıl barışabileceği konusu için mühim ipuçları verdiğini söyledi. Prof. Dr. Dedeoğlu, "Ne değişti dersek. O günden bugüne, iri ölçüde daha evvela birbiri ile konuşmamış kesimler, birbirlerine zanlı bakan kesimlere yastık olduk. Bize söyleyerek gerçekte diğerine laf ulaştırma olanağı buldular" dedi. Heyetin hazırladığı raporla bununla beraber çözüm sürecinin kulaklara, zihinlere yerleşmesine yol açtığını savunan Dedeoğlu, toplumun geniş kesimlerine, çatışmasızlık ve ölümsüzlük kavramların yerleştiğini ve buna müspet bakılması gerektiğini vurguladı.

"Dünyanın her yerinde çözüm süreçleri inişli, çıkışlı olur"

"Dünyanın her yerinde bu süreçler inişli çıkışlı olur. Toplumsal zeminin ve desteğin kaybedilmesine izin vermeyecek bir ortam yaratılması gerekir. Bir bölümü da teknik boyuttur bu işin. Yani silahların bırakılmasıyla ilgili boyutudur sanıyorum. İzleme heyeti projesi de bu teknik boyutun denetimiyle ilgilidir. Yani tarafların birbirlerine teknik manada güvenini sağlayacak adımların atılıp atılmadığının tespitine yönelik bir evredir. Hangisi önce, hangisi sonra olur onu öngörmek pratik bir şey değil. Yani hem toplumda çözüm sürecine bulunan inancı düşürmemek hem de buna eş zamanlı şekilde teknik boyutunun muhtelif heyetlerce denetlenmesi olası olabilir. Bu irade oluştuğu süre kimler gerekirse vazife alırlar diye hesap ediyorum. Çözüm süreçleri böyle işlemiştir. Türkiye'nin de bundan ayrıcalıklı bir süreci olmayacağı kanısındayım."

Basında izleme heyetinde yer alacağına dair haberlerin bulunduğuna ait soruya Prof. Dr. Dedeoğlu, henüz Öneri gelmediğini anlatım ederek, "Bu iş ciddi şekilde tasarlanmış, tarafların iradesi oluşmuş, hükümetin iradesinin bir uzantısıysa, yapılacak biraz da işin durumuna de bağlı şekilde izleme heyetinde vazife verilirse görevden kaçmam. Zor işler olduğunu biliyorum. Birileri bu işi üstleniyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar