Dedeler ve nineler kaplıca tatili için koştu

Ankara’da yaşları 50 ile 75 arasında olan dede ve ninelerin katıldığı koşu yarışması yapıldı. Pursaklar Belediyesi ve Aile Sosyal Bakanlığı tarafından '8. Dedeler ve Neneler 2. Bahara Koşuyor' adı altında organize edilen koşuya, bin...

Google Haberlere Abone ol
Dedeler ve nineler kaplıca tatili için koştu

Ankara’da yaşları 50 ile 75 arasında olan dede ve ninelerin katıldığı koşu yarışması yapıldı. Pursaklar Belediyesi ve Aile Sosyal Bakanlığı tarafından '8. Dedeler ve Neneler 2. Bahara Koşuyor' adı altında organize edilen koşuya, bin 500 kadar yaşlı katıldı.

Pursaklar’da, sabah erken vakitte ‘Başkanlık Konağı’ önünde toplanan nine ve dedeler, kaplıca tatili ödüllü kazanabilmek için Emek caddesi üzerindeki 1000 metrelik parkurda yarıştı. Koşu hazırlıkları için günler öncesinden antrenmana başlayan yaşlıların mücadelesi çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Koşuya yedi yıldır katılan 70 yaşındaki Salime Meral, bu yıl altıncı defa birinciliği göğüsledi. Yarış başlamadan önce konuşan Meral, “Madalyalarım hep evde duruyor, çiçeklerim hep evde duruyor.” dedi. Sporun çok güzel ve faydalı olduğunu vurgulayan Meral, “Her gün, sabah akşam koşu yapıyorum. Başkana teşekkür ederiz bize verdiği imkan için.” diye konuştu.

Yarışmaya beşinci kez katılan 72 yaşındaki Ayşe Hanifeoğlu ise yarış öncesinde, “İnşallah bu yıl da dereceye girmek istiyorum. Nasibi ve kaderi olanlar inşallah kazanır.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI: BÜYÜKLERE ÖNEM GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada büyüklere muhakkak önem gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Büyüklerin sürekli yürümesi gerektiğini dile getiren Selçuk Çetin, şunları kaydetti: “Bu yarışmaya katılan büyüklerimiz, bir yıldır antrenman yapıyorlar. Bu onlar için sağlıklı. Diğer bir amacımız ise eğlenmektir. Eğlenmek de güzel bir şey. Büyüklerimizi eğlendiriyoruz. Yarışmanın başında ve ortasında ve sonunda da büyüklerimiz eğleniyorlar. Torunlarıyla geliniyle, damadıyla, çoluğu çocuğuyla..”

DERECEYE GİRENLER KAPLICA TATİLİ KAZANDI

Dereceye girenlere 4 gün boyunca kaplıcadan istifa edecekleri bir tatil paketi olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti: “7 yıldır Kızılcahamam’a götürüyoruz yaşlılarımızı. İnşallah bu yıl da oraya götürürüz. Yarışmaya katıldıkları için herkese teşekkür ediyorum. Biz onları yalnız bırakmayacağız.”

Yarışmada erkeklerde 76 ve üzeri yaş grubunda birinci olan 77 yaşındaki Veli Yavaş, aile boyu koştuklarını, oğlunun ise kendi kategorisinde ikinci olduğunu söyledi. Yavaş, yaşlıların sağlıkları için sigaradan uzak durmaları ve koşmaları tavsiyesinde bulundu.

70 YAŞINDAKİ NİNE BEŞİNCİ KEZ BİRİNCİ OLDU

Kadınlarda 70 yaş grubunda birinci olan Salime Meral, “Beşinci kez birinci oldum. Sağlık olursa devam edeceğiz. Çok güzel. Biz çok mutluyuz. Onlar da devam etsin. Kazanacağımı söylemiştim. Allah’ın izni ile kazandım.” dedi.

Üçüncü olan Ayşe Hanifeoğlu ise hislerini şöyle paylaştı: “Selçuk Bey’e sizlere çok teşekkür ediyorum. Gençlere de tavsiye ederim.” CİHAN

Yorumlar