Dede Korkut Ortaokulu, şiddete Polonya'da çözüm aradı

Adana Seyhan Dede Korkut Ortaokulu’nun Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Okul ortaklıkları projesi kapsamında Hollanda, İngiltere, Polonya, Portekiz ve Yunanistanlı ortaklarıyla yürüttüğü ‘Okulda Şiddet Karşı Olumlu Davranış Geliştirme Yolları’.

Google Haberlere Abone ol
Dede Korkut Ortaokulu, şiddete Polonya'da çözüm aradı

Adana Seyhan Dede Korkut Ortaokulu’nun Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Okul ortaklıkları projesi kapsamında Hollanda, İngiltere, Polonya, Portekiz ve Yunanistanlı ortaklarıyla yürüttüğü ‘Okulda Şiddet Karşı Olumlu Davranış Geliştirme Yolları’ konulu çalışmanın ikinci toplantısı Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde gerçekleştirdi.

Programda Türk proje ekibini, okulun Müdür Başyardımcısı İbrahim Kılıç, rehberlik ve psikolojik danışman Ziya Karakuş, görsel sanatlar öğretmeni Nazlı Yıldırım Özbek, proje koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Sedat Çavdar ile öğrenciler Fatma Eleysa Koçer ve Nurgül Dönmez oluşturdu. Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Sedat Çavdar, okullarda güçlü olanın zayıfı ezmesine karşı öğrencilerde olumlu davranış geliştirmenin yollarını ortaya koyma çabasında olduklarını söyledi. Okullardaki şiddet sorununu sadece fiziksel zorbalık olarak değil sözel, sosyal ve sanal ortamda gerçekleşen benzeri sorunlar açısından da ele aldıklarını vurgulayan Çavdar, "Bu çerçevede Polonya'da oldukça başarılı bir proje toplantısı gerçekleştirdik. Ekibimizdeki idareci ve öğretmenlerimiz Avrupalı meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunma şansı elde etti. Öğrencilerimiz de yurt dışı tecrübelerinin yanı sıra, Avrupalı bir ailenin evinde kalarak farklı ülkelerden arkadaşlar edinme ve farklı kültürleri tanıma şansı buldular." dedi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Ziya Karakuş da, Avrupalı meslektaşlarıyla bir araya gelerek öğrencilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi edindiğini, farklı uygulamaları karşılıklı paylaşma şansına sahip olduğunu dile getirdi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Nazlı Yıldırım Özbek ise "Öğrencilerde pozitif davranışların geliştirilmesine yönelik aralarında drama, resim ve karikatür gibi disiplinli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilecek etkili faaliyetlerle, okullarda zorbalığın en aza indirilmesi ve hatta ortadan kaldırılmasını hedeflediğimiz projemizin Polonya toplantısı her açıdan önemli bir tecrübe oldu. Bu anlamda okulumuzda gerçekleştirdiğimiz uygulamaları Avrupalı ortaklarımızla paylaştık. Onların iyi uygulamaları da bizler için örnek teşkil etti." ifadelerini kullandı.

Projenin üçüncü toplantısı mart ayında İngiltere’de gerçekleştirilecek.
CİHAN

Yorumlar