Dede: En büyük icraatımız Muş’a imar planı kazandırmak oldu

Muş Belediye Meclisi’nin 62’inci toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, en büyük icraatlarının Muş’a imar planı kazandırmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dede: En büyük icraatımız Muş’a imar planı kazandırmak oldu

Muş Belediye Meclisi’nin 62’inci toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, en büyük icraatlarının Muş’a imar planı kazandırmak olduğunu söyledi.

Muş Belediyesi 62’inci Meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Necmettin Dede başkanlığında oturumu açılan toplantı ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Yapılan hizmetlere değinen Başkan Dede, “Bir sonraki toplantımız benim başkanlığımın son toplantısı olacak. Günahıyla sevabıyla 5 yılımızı geride bıraktık. Eğer görev yaptığım dönemlerde herhangi bir hırsızlık, yolsuzluk varsa her konumda hesap vermeye hazırım. Alnımız aktır. Hesap veremeyeceğimiz bir konu yoktur.” dedi. Özellikle kaçak yapıları gündeme getirerek, imar planı olmaması yüzünden kent merkezinde düzensiz yapıların yapıldığına dikkat çeken Başkan Dede, en büyük icraatlarının Muş’a imar planı kazandırmak olduğunu söyledi. İmar planı çalışmasında halkın bilinçsiz bir şekilde bilgilendirildiğini ve kendisine hakaretler edildiğini ifade eden Başkan Dede, Başbakan’a bile şikayet edildiğini kaydetti.

“MÜTEAHHİTLERİN ÇOĞU MEMLEKETE KAÇAK YAPILAR İNŞA EDİYOR”

Yolsuzluk ve hırsızlıkla kimin elinde belgesi varsa şikayette bunması için daha önce defalarca duyurularda bulunduklarını kaydeden Başkan Dede, şunları söyledi: “İmkânlar dâhilinde memleketimize gerekli hizmetlerimizi yaptık. Burada kendi çıkarı için bizlere hakarette bulunanlar hepinizin malumudur. Müteahhitlerin çoğu memlekete kaçak yapılar inşa ediyor. Vatandaşlar mağdur ediliyor. Belediyeyi suçlu göstermeye çalışıyorlar. Vatandaşı yanlış yönlendiriyorlar. İmar konusunda çok sıkıntılar badireler atlattık. İmar çalışmaları firma dışında idaremizdeki teknik personel ve imar komisyonundaki üyelerin iştirakleriyle çalışmalar yapıldı. Ve bu güne kadar geldi. Şunu belirtmek istiyorum ki Muşumuza yeni yapmış olduğum imar planı en değerli hizmetlerden biridir. Kale Mahallesinde TOKİ çalışmaları bitti. 812 daire yapılacak. Camii, park ve dükkanların olduğu sosyal alanların olması gerektiği kadar olan güzel bir proje hayata geçiyor. Bu da memlekete güzel bir hizmettir. Bu çalışmaların Muratpaşa ve Zafer mahallelerinde de bu çalışmaların yapılması için çalışmalarımız başlattık.”

“BELEDİYE’NİN TEDAŞ’TAN BAŞKA KİMSEYE BORCU YOK”

Belediyenin iktidar partisinden olmasından dolayı ekstra bir para gelmediğini vurgulayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Şimdi belediyenin borcu var diye dedikodu yapılıyor. Belediyenin TEDAŞ’tan başka kimseye borcu yoktur. Günahıyla sevabıyla işimizi yaptık.” diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar