DEDAŞ, yeni sezon tarımsal sulama politikasını açıkladı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yeni sezonun başlamasıyla bölgedeki çiftçilere yönelik tarımsal sulama politikasını belirledi.

Google Haberlere Abone ol
DEDAŞ, yeni sezon tarımsal sulama politikasını açıkladı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yeni sezonun başlamasıyla bölgedeki çiftçilere yönelik tarımsal sulama politikasını belirledi. Buna göre, 2014 yılında abonesi olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek.

DEDAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada, tarımsal faaliyetlerin yoğun biçimde gerçekleştirildiği bölgede 25 bin tarımsal sulama abonesi çiftçisi sulama hazırlıklarına başladıklarını bildirdi. Açıklamada,geçmiş dönemlerde enerji kalitesi bakımından yaşanan olumsuzlukların yinelenmemesi için DEDAŞ'ın ciddi bir takım tedbirler aldığını belirtildi.

Elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyeceğini ifade edilen açıklamada şöyle denildi."Borcu olmayan veya ödemelerini yapan abonelerin ise elektrik alabilmesi için, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ve Dicle EDAŞ ile imzalanan Abonelik Sözleşmesi’nde belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyor. DEDAŞ’ın bilgisi dışında enerji alan tarımsal sulama elektrik tesislerine, kaçak ve usulsüz kullanım tutanağı tanzim edilerek Cumhuriyet Savcılıkları'na suç duyurusunda bulunulacak, ayrıca icra yoluyla hukuki takip başlatılacak."
.
CİHAN

Yorumlar