DEDAŞ borcunu ödemeyen 130 okulun elektriğini kesti

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Şanlıurfa'da elektrik borcunu ödemeyen 130 okulun elektriğini kesti. Elektiriği kesilen kamu kurumları arasında başka kamu kurumları da bulunuyor.DEDAŞ’ın belediye ve diğer resmi kurumlarına tanıdığı...

Google Haberlere Abone ol
DEDAŞ borcunu ödemeyen 130 okulun elektriğini kesti

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Şanlıurfa'da elektrik borcunu ödemeyen 130 okulun elektriğini kesti. Elektiriği kesilen kamu kurumları arasında başka kamu kurumları da bulunuyor.

DEDAŞ’ın belediye ve diğer resmi kurumlarına tanıdığı süre tamamlandı. DEDAŞ Şanlıurfa’da borcunu ödemeyen büyük kısmı kamu kurumu olan yaklaşık 3 bin 500 yerleşim yerinin elektriklerini kesmeye başladı. Bu kurumlar arasında 130 okulunda olduğu bildirildi. Okullar ise bakanlıktan ödeme yapılmasını bekliyor. Bazı okullarda elektriğin kesilmesine okul idarecileri tarafından izin verilmeyince DEDAŞ yetkilileri trafodan kesinti yaptı.

DEDAŞ, bunun uyarı olarak bildirdi. DEDAŞ Müdürü Süleyman Bereket, "Şanlıurfa'da elektrik borucunu ödemeyen belediye sınırları içerisinde yer alan ŞUŞKİ'ye ait 3 bin 500 yerleşim alanı ile birlikte 130 ilköğretim ve liselerde elektrik kesintilerini uygulamaya başladık. Şuanda 50 kesim ekibiyle birlikte bu kesintiler yapılmaya başlandı. Okullarda ve resmi kurumlarda gerçekleştirdiğimiz bu kesintiler uyarı amaçlı olarak yapılan kesintilerdir. Borçlu olan kurumlar, bize müracaat etmeleri durumunda gerekli kolaylığı gösterip kesilen enerjiyi tekrar vereceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar