DEDAŞ 3 dilde hizmet vermeye başladı

DEDAŞ, abonelerine 3 dilde hizmet vermek için hayata geçirdiği ‘444 8 086’ numaralı ‘Alo DEDAŞ Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
DEDAŞ 3 dilde hizmet vermeye başladı

DEDAŞ, abonelerine 3 dilde hizmet vermek için hayata geçirdiği ‘444 8 086’ numaralı ‘Alo DEDAŞ Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı.

Dicle Elektrik (DEDAŞ), hizmette kaliteye yönelik dev bir girişime daha imza attı. Hizmet kalitesinin tüketiciler tarafından daha iyi takip edilebilmesi ve yaşanan sorunların anında değerlendirilerek çözülebilmesi için hayata geçirildiği ‘4448086 Alo Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Çağrı Merkezi'nin açılışı yapıldı. Kurumun il binasında düzenlenen açılış törenine Dicle Edaş Genel Müdürü Murat Karagüzel yanı sıra kurum amirleri katıldı. Burada konuşan Karagüzel, bu projeyle elektrik kesintileri esnasında abonelerin sorunlarını çözebilmeleri noktasında büyük bir rahatlama sağlanacağını söyledi.

DEDAŞ Çağrı Merkezi'nin Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki abonelere hizmet vermeye başladığını anlatan Karagüzel, elli kişilik personel ile hizmet verildiğini kaydetti. Çağrı merkezinde 33 kadın çalıştığını belirten Karagüzel, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti. Çağrı merkezinin 7 gün 24 saat abonelere Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca olarak hizmet sunacağını vurgulayan Karagüzel, ilerleyen zamanlarda Arapça ve İngilizce dili ile de hizmet sunacaklarını kaydetti.

Vatandaşların en büyük sıkıntısının DEDAŞ'a ulaşamamak olduğunu ifade eden Karagüzel, "Bu sorunların çözümüne katkıda bulunma adına çağrı merkezini açtık. Çağrı merkezimiz arıza ihbarı, abone ve fatura bilgileri gibi birçok konuda hizmet verecek. Daha önce kullandığımız arıza ihbar telefon numaramızı hemen devre dışı bırakmayacağız. Çünkü 6 ilimizde bunun bir alışma süreci olacak. Bu süreleri göz önüne alarak hem daha önce kullandığımız telefon numarası hem de çağrı merkezimiz hizmet verecek." dedi.

Çalışanlardan Volkan Aburşu, Diyarbakır'a ihtiyacı olan bir kuruma güzel bir hizmet verilmeye başlandığını söyledi. Halka hizmet etmek ve sorunları en hızlı bir şekilde çözmek için canla başla çalışacaklarını belirten Aburşu şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız çoğu zaman arızanın çözülmediği için buraya gelerek çözüyorlardı. Bu proje ile halkımızın sorunlarını telefonla çözeceğiz. Çok faydalı bir uygulama. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca hizmet veriyoruz."

Emel Nicimoğlu isimli çalışan da "Burada halkımıza hizmet ediyoruz. Bizim için çok güzel bir duygu. Çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın sorunlarını burada çözmek bizi mutlu ediyor. Çok güzel bir proje. Burada arıza ve elektrik kesintilerini çözüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar