DEAH halı saha turnuvası start aldı

Diyarbakır’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Halı Saha Futbol’ turnuvası start aldı.

Google Haberlere Abone ol
DEAH halı saha turnuvası start aldı

Diyarbakır’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Halı Saha Futbol’ turnuvası start aldı. İlk karşılaşmayı DEAH Soluksuzlar ile Çocuk Real Kobra takımları arasında oynanandı.

Habitat Garden Halı Saha Futbol Kompleksi, Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde düzenlenen ‘Halı Saha Futbol’ turnuvasına Diyarbakır il ve ilçelerinde sağlık sektöründe çalışan 31 takım ve 310 futbolcu katıldı. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun'un destek verdiği projedeki amaç; yoğun iş temposu ile gecesi ve gündüzü olmayan sağlık personellerinin streslerini atmak, birlik ve beraberliği sağlayarak, kardeşlik duygularının ön plana çıkması hedeflendi.
Sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olduğuna vurgu yapan Genel sekreter. Doç Dr.İbrahim Uygun “İnsan olmanın, toplu yaşamanın, sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın en çıkar yolu spordur. Spor yapılırken de hem sağlık için, hem dostluk için ve hem de sonuç da kazanmak için yapılır. Ancak asıl amaç ille de kazanmak değil spor yapmaktır. Spor yapan taraflardan birisi olmaktır. Kazanılan başarılar, kazanılan kupalar şiltler zamanla unutulup gider. Dostluklarsa ölünceye kadar devam eder, sağlık dersen yine insana son nefesine kadar eşlik eder. Kısacası spor dostluktur, spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır.” diye konuştu.
Sağlık turnuvası yaklaşık 2 ay sürecek.

CİHAN

Yorumlar