DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: Başbakan Sultan olmak istiyor

Demokratik Bölgesel Partisi( DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sultan olmak istediğini vurguladı. Yüksek, ”Bir sultan seçin diyor, işte bana bağlı veziriazalarım olsun, bunları...

Google Haberlere Abone ol
DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: Başbakan Sultan olmak istiyor

Demokratik Bölgesel Partisi( DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sultan olmak istediğini vurguladı. Yüksek, ”Bir sultan seçin diyor, işte bana bağlı veziriazalarım olsun, bunları ben yöneteyim, baş veziri de Abdullah Gül'ü atamak istiyor, sadrazam olacak. Sadece kendisi iktidarının başında olmak istiyor. Başbakanlığa doydu şimdi cumhurbaşkanı olacak ve Başbakanın yetkilerini kendine birleştirip ülkeyi tek başına yönetmeye çalışmak isteyen bir aday.” dedi.

Yüksek, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Yüksek, cumhurbaşkanlığı seçimlerini önemsediklerini söyledi.İlk kez bir Kürt cumhurbaşkanlığa aday olduğunu anlatan Yüksek, Kürtleri Demirtaş'a oy vermeleri gerektiğini belirtti. Kürt kimliğine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Yüksek, Demirtaş'ın kazanması için örgütsel güçleriyle seferber olacaklarını kaydetti. Yüksek, ”Türkiye kendisine bir rota çizmek istiyorsa bu seçimlerde önemli bir karar vermesi gerekir. Artık tekçi ve devletçi siyasetçi yaklaşım tarzından kurtulması lazım. Bizim bir ortak geleceğe ihtiyacımız var. Devletçi siyasetler bunu yapamazlar.” dedi.

Yüksek, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sultan olmak istediğini vurguladı. Yüksek, ”Eğer Türkiye sultanlık sistemine geri dönmek istiyorsa oy verecektir, dönmek istemiyorsa oy vermeyecektir. Çağ bu çağ değildir. Çağ demokrasi çağıdır. Bu yüzyılda bu kadar tekçi yaşayan bir adayın Türkiye toplumu desteklemeyeceğini düşünüyoruz. Kimliği yönetim tarzı ve 10 yıllık süreciyle bilinen bir aday. Toplumun gerçeği görerek hareket etmesi de gerekir.“ şeklinde konuştu.

Suriye'de gelişen süreç hem Kürt halkı hem de Ortadoğu açısından önemli olduğunu belirterek, sorunların çözümü Rojava'dan geçtiği anlattı. Yüksek, ”Rojava devrim çizgisi Ortadoğu'nun çizgisidir. Biz Kürtler açısından çok tarihseldir. 100 yıllık bir rüyamızdır ve gelecek yüzyılımız da işaretidir. Rojava büyün hakların geleceğidir.“ dedi.

Türkmenlerin en korunaklı olduğu yerin Rojava olduğunu belirten Yüksek, ”Bunlar Türk devletini mi koruyor. Arapların Kürtlerin ve orada yaşayan herkesin kendisini güvende hissettiği yer Rojavadır. Şimdi bütün bunlar saldırılar söz konusudur. Peki Türkiye hükümeti niye buna ses çıkartmıyor. Bu saldırı sadece Kürtlere yapılan bir saldırı değil ki. Tabi ki Gazze'deki kardeşlerimize sahip çıkalım. İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınıyoruz.“ ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar