Dayak Yiyen Pilot Yarbay'a 6 Yıl Hapis İstemi

Ankara'da, Kuveyt Büyükelçiliği personeliyle yaşadığı tyükselişma sonucu darp edilen Pilot Yarbay Karakuş'a 6 yıl, Karakuş'u darp eden elçilik şoförüneyse 4.5 yıl hapis talep edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dayak Yiyen Pilot Yarbay'a 6 Yıl Hapis İstemi

Ankara'da, 10 Eylül 2014 tarihinde, trafikte Kuveyt Büyükelçiliği personeliyle yaşadığı tyükselişma sonucunda darp edilip elmacık kemiği kırılan Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Pilot Yarbay Hakan Karakuş'a 6 sene hapis istendi. Yarbayın suçu vasıtası tekmelemesi...

Karakuş'u darp eden elçilik şoförüneyse 4.5 sene istek edildi.

DAVA AÇILDI

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Akın Öztürk'ün damadı Pilot Yarbay Hakan Karakuş ile Kuveyt Büyükelçiliği personeli içinde trafikte yol verme anlaşmazlığı sebebi ile çıkan kavgayla ilgili dava açıldı. Elçilik aracına tekme atan Yarbay Karakuş'un 6 yıla kadar hapsi istenirken, Karakuş'un elmacık kemiğini kırmakla suçlanan elçiliğin şoförü Selahaddin Aydın için 4.5 sene hapis cezası istendi.

HER İKİ TARAF DA ŞÜPHELİ VE MAĞDUR

Cumhuriyet Savcısı Banu Özenç İslim yönünden açılan davanın iddianamesinde, 10 Eylül 2014'te Turan Güneş Bulvarı'nda yaşanan olayda; tarafların yol verme yüzünden tyükseliştıkları, birbirlerini vasıtayla takip ettikleri ve yol kenarında durup kavga ettikleri söylendi. İki tarafın da şikâyetçi olmaları sebebi ile 'şüpheli ve mağdur' şekilde yer aldıkları iddianamede, F-16 pilotu Yarbay Karakuş'un evvela elçilik şoförü Selahaddin Aydın'la, sonra Kuveytli diplomatlarla aralarında çıkan arbedeye yer verildi.

YARBAYIN SUÇU ARACI TEKMELEMESİ

Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede Karakuş'un, Kuveyt Büyükelçiliği aracını tekmelediği, buna karşılık şoför Selahaddin Aydın, elçilik ataşesi Emad Ali Almahoid ve kimliği belirleme edilemeyen bir diplomatın Karakuş'u darp ettikleri söylendi. Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda şoför Aydın'ın, Yarbay Karakuş'un yakasından tuttuğu, ataşe Emad Ali Almahoid'in yumruk attığı, müşterek oldukları anlaşılan üçüncü kişininse Karakuş'u sırtından itip yere düşmesine sebep bulunduğu anlatım edildi. Adli Tıp raporuna işaret edilerek, Yarbay Karakuş'u, kemik kırığı oluşacak biçimde yaralayan şoför Aydın'ın, 'nitelikli kasten yaralama' suçunu işlediği söylendi. Aydın meselesi için 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Yarbay Karakuş'un da elçilik aracına tekme atarak, 'kamu malına ziyan vermek' suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istek edildi.

ATAŞENİN DOSYASI ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ

İddianamede şüpheli-mağdur Kuveyt Ataşesi Emad Ali Almahoid'in diplomatik dokunulmazlığı bulunması sebebi ile meselesi için düzenlenen fezlekenin Adalet Bakanlığı'na sevk edildiği söylendi. Kimliği belirleme edilemeyen başka diplomatın dosyasının ayrılması, bu şahıs meselesi için hüviyet soruşturması yapılması istendi. Kuveytli diplomat ile Türk şoförün, Yarbay Karakuş hakkındaki 'hakaret ve tehdit' şikâyetiyse takipsizlikle sonuçlandı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar