Dayak görüntülerini gizledikleri için açılan davada polislere ceza

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir karakolda, bir kadına dayak atıldığı iddiasıyla ilgili görüntüleri gizledikleri için haklarında dava açılan Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı M.

Google Haberlere Abone ol
Dayak görüntülerini gizledikleri için açılan davada polislere ceza

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir karakolda, bir kadına dayak atıldığı iddiasıyla ilgili görüntüleri gizledikleri için haklarında dava açılan Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı M.D., polis memurları M.K. ve Ü.S., 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması ertelendi.

Bir eğlence mekanında 17 Temmuz 2011'de gözaltına alınıp götürüldüğü karakolda darp edilen Fevziye Cengiz'in dayak görüntülerini gizledikleri için haklarında dava açılan polis memurları, İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ile üç sanık polis memuru ve avukatları Gülseren Menek katıldı. Komiser yardımcısı ve polis memurları, ifadelerinde kamera kayıtlarındaki görüntülere aykırı olarak kesinti ya da montaj işlemi yapılmadığını, CD’leri hazırlayarak raporları verdiklerini belirterek beraatlerini istedi. Mahkeme, sanıkları 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı, hükmün açıklanmasını beş yıl erteledi. Av. Yıldırım ise karara itiraz edeceklerini söyledi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise polise mukavemet ve hakaret suçlamasıyla yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz'e 16,5 yıl hapis, müşteki sanık polisler B.S., H.Y., T.D.'ye, işkence ve eziyet suçundan 4 ile 9 yıl arasında hapis, olanlara göz yumduğu iddiasıyla polis memuru N.A.'ya 1 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Bu davalar henüz sonuçlanmadı. CİHAN

Yorumlar