Davutpaşalı mağdur ailelerin 'adalet' nöbeti devam ediyor

Davutpaşa'daki patlama ile ilgili mahkemenin verdiği karar aileleri memnun etmedi. Bütün sorumluların cezalandırılmasını isteyen aileler, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak 'vicdan ve adalet' adını verdikleri nöbete devam etti.Davutpaşalı...

Google Haberlere Abone ol
Davutpaşalı mağdur ailelerin 'adalet' nöbeti devam ediyor

Davutpaşa'daki patlama ile ilgili mahkemenin verdiği karar aileleri memnun etmedi. Bütün sorumluların cezalandırılmasını isteyen aileler, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak 'vicdan ve adalet' adını verdikleri nöbete devam etti.

Davutpaşalı mağdur aileler beraberinde getirdikleri sandalye ve siyah renkli şemsiyelerle eyleme başladı. Her pazar saat 13.00'da toplanan aileler mahkemenin verdiği karar sonrası da eyleme devam edeceklerini belirtti. '32. Vicdan ve Adalet Nöbeti' adını verdikleri eylemde ölen işçilerin fotoğrafları sergilendi. Pankart açan işçi yakınları, slogan atarak eylemini sürdürdü. Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Eylemciler adına patlamada vefat eden Cem Emir'in kız kardeşi Sinem Emir, basın açıklamasını okudu. Kararın kendilerini tatmin etmediğini söyleyen Emir, "Davutpaşa davasında karar verildi. Yetmez diyoruz. İşverenler ve denetim yükümlülüğü olanlar yasal yükümlülüklerini yerine getirmedikleri sebebiyle asli sorumludurlar. Biz aileler olarak diyoruz ki; bütün sorumluların yargılanması hususunda hükümet edenler, etkili tutum almadıkça kamusal denetim mekanizmaları etkili olarak yerine getirmedikçe, caydırıcılık artırılmadıkça iş cinayetleri sürmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Eylem basın açıklamasının ardından bir süre daha devam etti. CİHAN

Yorumlar