Davutpaşa davasında 7 mahkumiyet 3 beraat

Zeytinburnu Davutpaşa'da, 2008 yılında meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin açılan davada, aralarında Zeytinburnu Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 7 sanık, 2 ila 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı....

Google Haberlere Abone ol
Davutpaşa davasında 7 mahkumiyet 3 beraat

Zeytinburnu Davutpaşa'da, 2008 yılında meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin açılan davada, aralarında Zeytinburnu Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 7 sanık, 2 ila 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi ise beraat etti.

Davutpaşa'da 2008 yılında meydana gelen patlamaya ilişkin, 2010 yılında başlayan dava sürecinde bugün karar açıklandı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya mağdur yakınları ve avukatları ile bazı sanık avukatları katıldı. Davada yargılanan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı önce son sözleri sordu. Mağdur yakınları sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Avukatlar savunmalarını yaptıktan sonra duruşmaya bir saat ara verildi. Saat 16.15'te kapılar tekrar açıldı ve mahkeme başkanı kararı açıkladı. Açıklanan karara göre; Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Atakan Tanış ile iş yeri çalışanı Hasan Altay'ın beraatlerine karar verildi.

'Taksirle nitelikli ölüme sebebiyet verme' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından Zeytinburun Belediyesi görevlileri Ferruz Kutsal 7 yıl 6 ay, Rüstem Tekin 7 yıl 6 ay, Servet Kırma 4 yıl 2 ay, Şevket Yıldırım 4 yıl 2 ay, bina sahipleri Remzi Koçyiğit ve Resul Koçyiğit, taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme suçlarından 5'er yıl, Hatice Küçükakyüz ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

21 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olay Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde 2008 yılında meydana gelmişti. 21 kişinin hayatını kaybettiği patlamada 115 kişi de yaralanmıştı. Davaya ilişkin iddianame ise 2 yıl sonra hazırlanabilmişti. CİHAN

Yorumlar