Davutoğlu'ndan Gül Yorumu: AK Parti'nin Kapıları Her Zaman Açıktır

Başbakan Davutoğlu, Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine ilişkin 'Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa da her zaman AK Parti'nin kapıları açıktır' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'ndan Gül Yorumu: AK Parti'nin Kapıları Her Zaman Açıktır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve benzeri Sare Davutoğlu ile müşterek sabah namazını Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kıldı. Davutoğlu ve Görmez, cami çıkışında Hacı Bayram-ı Veli Türbesini de ziyaret etti. Cami çıkışı Başbakan'a Abdullah Gül'ün 'Aktif siyasete dönmeyeceğim' sözleri soruldu. Davutoğlu, net konuştu: Kendileri takdir buyururlarsa her süre AK Parti'nin kapıları da açıktır.

GÜL'ÜN AÇIKLAMASINA İLK YORUM

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine ait soruya ise 'Sayın Gül'ün AK Parti'ye gelişi hakkında herhangi bir ek izahatya bile gereksinim yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı benzeri bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek zorunda kalmıştır ama her süre manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin bünyesinde olmuştur. Şu anda da ne süre kendileri takdir buyururlarsa her süre AK Parti'nin kapıları da açıktır' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

GÜL 'AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLMAYACAĞIM' DEMİŞTİ

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamış, siyasete dönüp dönmeyeceğiyle ilgili şekilde 'Şu anda aktif siyasetin bünyesinde olmayacağım' demişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar