Davutoğlu: Rehinelerin sağlıkları ile ilgili herhangi bir olumsuzluk yok

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ta rehin tutulan 31 şoförün serbest bırakıldıkları iddialarını teyit etmezken, rehin alınan diplomatlar düne göre daha güvenli bir noktada olduğunu kaydetti. Davutoğlu, rehinelerin ailelerin tamamı...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Rehinelerin sağlıkları ile ilgili herhangi bir olumsuzluk yok

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ta rehin tutulan 31 şoförün serbest bırakıldıkları iddialarını teyit etmezken, rehin alınan diplomatlar düne göre daha güvenli bir noktada olduğunu kaydetti. Davutoğlu, rehinelerin ailelerin tamamı ile tek tek görüşülüp, ailelerin bilgilendirildiğini söyledi.

    Bakan Davutoğlu, gün boyunca Meclis’te bulunan siyasi parti liderleri ile görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçti. Oluşturulan kriz masası ile 24 saat çalıştıklarını kaydeden Davutoğlu, rehin alınan Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın eşiyle telefonda görüştüğünü aktardı. Musul’da başkonsolosluğun IŞİD tarafından basılarak Türk vatandaşların rehin alınması durumunun siyaset üstü olduğunu ifade ederek şahsen kendisinin rehin alınanların sesini duyup görüntülerini görmeden herhangi bir yorumda bulunmanın onların güvenliğini sıkıntıya sokabileceğinin altını çizdi.

     Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’nda gazetecilere konuyla ilgili yaptığı değerlendirmenin satır başları şu şekilde: “Musul’da yaşanan vahim olaylardan sonra dün Sayın Başbakanımızın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın bir toplantı daha yapıldı. Bütün bu süreç içinde biz de Sayın Başbakanımızla sürekli temas halinde idik.

    Sayın Başbakanımızla yaptığımız değerlendirmede bugün haklı olarak kamuoyunun beklentilerini bilgi anlamında karşılamak hem de siyasi parti liderlerini doğrudan bilgilendirmenin faydalı olacağı kanaatine vardık. Çünkü bu mesele, herhangi bir siyasi ihtilaf konusu değil. Türkiye’nin hem ali menfaatleri açısında ama en önemlisi şuanda Musul’da bulunan Dışişleri mensuplarımız ve diğer vatandaşlarımız açısından toplam 49, onların can güvenliği açısından hayati bir konudur. Siyasi ihtilaflar, görüş ayrılıkları olabilir ama böylesi önemli bir konuda hepimizin ulusal birlik bilinci ve vatandaşlarımızın can güvenliği açısından olayı değerlendirmesi önemlidir.

    ‘BİLDİĞİMİZ BÜTÜN DETAYLARI SİYASİ PARTİLERLE PAYLAŞTIK’

    Ben burada bir kez daha görüştüğümüz bütün siyasi parti temsilcilerine ve grup başkan vekillerine hepsine teşekkür ediyorum. Anlayışları ve kısa bir süre içerisinde bu görüşmeleri yapabilme imkânı sundukları için.

Bizim bildiğimiz bütün detayları Sayın Genel Başkanları ve yetkililere aktarıldı. Bu mesele siyasi bir konunun ötesinde bir meseledir. Elimizdeki bütün bilgileri ve olayın gelişim seyrini bütün detayları ile muhataplarımla bugün paylaştık. Bilgilendirme bakımından herhangi bir eksiklik olmamıştır.

    ‘AİLELER İLE TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ’

    Şuanda Musul’da bulunan kardeşlerimizin her biri bizim için büyük değer taşımaktadır. Onların her birinin can güvenliği bizim için hayati önem taşır. Şuanda en önemli husus salimen bu vatandaşlarımızın ailelerin kavuşmasıdır. Ben başkonsolosumuzun eşiyle de konuştum. Ayrıca bütün ailelerle tek tek görüşüldü. Hepsine şuandaki durumla ilgili bilgiler aktarıldı. Şuanda elhamdülillah sağlıkları ve durumlarıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. Temaslarımız sürüyor.

    ‘HAYIRLI HABERLERİNİ ALMAK İÇİN GAYRETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

    Gönlümüz bu mübarek Beraat Gecesi’nde onların ailelerin yanında olmasıydı. Son 4 günde neredeyse uykusuz geçen bütün birimlerimiz açısından söylüyorum, gecelerimiz ve zihinlerimiz hep onlarla birlikte. İnşallah güzel ve hayırlı haberleri en kısa zamanda alabilmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz.

    Bütün kamuoyundan temel talebimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne güvensinler. Kurduğumuz kriz masasıyla 24 saat çalışıyoruz. Bu vatandaşlarımız ülkelerine dönene kadar da bu gayretimiz sürecek.” CİHAN

Yorumlar