Davutoğlu: Milletin kaderiyle oynanmıştır, bu seçim mahalli bir seçim değildir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bu seçim milletin kaderinin oynandığı bir seçim onun için kimse bu seçimi sadece mahalli seçim olarak görülmesin.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Milletin kaderiyle oynanmıştır, bu seçim mahalli bir seçim değildir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bu seçim milletin kaderinin oynandığı bir seçim onun için kimse bu seçimi sadece mahalli seçim olarak görülmesin." dedi.

    Niğde'de İnönü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılan Davutoğlu, "Bizim 2 hesap merciimiz var; Hakk'a ve halka hesap veririz. Başka hiç kimseye hesap vermeyiz. Hiç kimse önünde hesap makamında durmayız." diye konuştu.

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu partililerden kendilerine güvenmelerini istedi. Son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren ve her şer gibi gözüken olayın arkasından mutlaka bir hayır geleceğine inandığını anlatan Davutoğlu, "Emin olun ki nereye gidersek gidelim, başımız dik olacak ve arkamızda 75 milyonun sevgisi ve duasıyla her yere bu milletin gücü ve kudretiyle gideceğiz. Hiçbir şey sizin güveninizi, hiçbir şey sizin bu millete ve bu milletin derin irfanına ve bu irfana olan derin sadakatinizi sarsmasın. Son 12 yıl içinde çok iddialı bir şekilde konuşuyorum bütün modern tarihimizi ve eski modern tarihimizi bilerek konuşuyorum. Hiç bir dönemde ve cumhuriyetimizin hiç bir döneminde de son 10 yıl içinde elde ettiğimiz kudreti ve gücü biriktirememiştik. Son 10 yıl içinde vakur bir ülke inşa edildi sizlerin desteği ile. Bu yıl onun 3 ayağı olan hiç kaybetmemiz gereken 3 ayak. Demokrasimiz millet iradesi millet iradesine dayanmayan hiç bir sistem kalıcı olamaz." şeklinde konuştu.

    "Millet iradesi ilk defa 12 yıl kesintisiz şekilde 3 genel seçimde 2 mahalli seçimde iki referandumdan geçti." diyen Ahmet Davutoğlu, "Bakın o büyük şehit Adnan Menderes yeter söz milletin dediğinde o sözü yıkmak ve geçmek için on yıl uğraştılar ve sonunda onu ve arkadaşlarını şehit ettiler demokrasi kesintiye uğradı ondan sonra defalarca müdahaleler oldu. 30 Mart seçimleri farklı bir seçim her seçim farklıdır ama değerli belediye başkan adaylarımıza başta Faruk Akdoğan Bey olmak üzere onların arkasında duracağız ve belde ve ilçe belediyelerimizin hepsini alacağız. 6'da 6 istiyorum çünkü bu seçim sadece mahalli bir seçim değildir bu seçim milletin kaderinin oynandığı bir seçim onun için kimse bu seçimi sadece mahalli seçim olarak görülmesin." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar