Davutoğlu, Karayip Topluluğu bakanları ile görüştü

Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı, İstanbul'da yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuk bakanların yer aldığı toplantı sonrasında, birden fazla ülke...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, Karayip Topluluğu bakanları ile görüştü

Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı, İstanbul'da yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuk bakanların yer aldığı toplantı sonrasında, birden fazla ülke ile Türkiye arasında çeşitli konularda anlaşmalar imzalandı. Davuoğlu, mevkidaşları ile ikili görüşmeler de yaptı.

Grand Tarabya Oteli'nde yapılan toplantıya Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, Saint Lucia, St. Kitts ve Nevis, St. Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago ülkelerinin dışişleri bakanları katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından CARICOM Genel Sekreteri Irwin La Rocque ve Guyana Dışişleri Bakanı Carolyn Rodrigues-Birkett ile ortak bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısı öncesi Birkett ile bazı anlaşmalara imza atan Davutoğlu, ardından ülkelerin dışişleri bakanları ile aile fotoğrafı çektirdi.

Oteldeki toplantılar sonrası Bakan Davutoğlu, pek çok mevkidaşı ile ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Görüşmelerde toplantı konularının değerlendirildiği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar