Davutoğlu: Göçmenlere yönelik nefret söylemi dikkat çekici boyutlara ulaştı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde artan yabancı düşmanlığının tüm toplumları endişelendiren bir tehdit haline geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Göçmenlere yönelik nefret söylemi dikkat çekici boyutlara ulaştı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde artan yabancı düşmanlığının tüm toplumları endişelendiren bir tehdit haline geldiğini söyledi. Davutoğlu, ‘‘Göçmenlere ve belli din ve inanç gruplarına yönelik nefret söylemindeki artış dünyada dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır.’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin 65. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. BM’nin kurucu üyesi olarak, söz konusu Beyanname’yi ilk imzalayan ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığını kaydeden Davutoğlu, ‘‘Beyanname’nin lafzına ve ruhuna uygun olarak, insan haklarının korunup geliştirilmesine evrensellik temelinde yaklaşmakta olup, bu husus devlet politikamızın da öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu anlayıştan hareketle, bir taraftan vatandaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri genişletmek için ülkemizde insan hakları alanındaki reformlara kararlılıkla devam ederken, diğer yandan uluslararası iş birliğini güçlendirmeye ve tüm dünyada insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması için uluslararası toplumun farkındalığını artırmaya çalışmak temel önceliğimizi oluşturmaktadır.’’ dedi.

‘‘NEFRET SÖYLEMİNDEKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİCİ BOYUTLARA ULAŞTI’’

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, insan hakları alanında zaman içinde kaydedilen gelişmelerin uluslararası toplum için övünç kaynağı iken, bugün dünyada en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkına dahi saygı duyulmayan ve insanların zulüm gördüğü yerlerin bulunmasının kaygı verici olduğunun altını çizdi. Davutoğlu şu sözlere yer verdi: ‘‘Diğer taraftan, son dönemde artan yabancı düşmanlığı ve din ve inanç temelinde ayırımcılık esasen tüm toplumları endişelendiren bir tehdit haline gelmiştir. Göçmenlere ve belli din ve inanç gruplarına yönelik nefret söylemindeki artış dünyada dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Türkiye, uluslararası barış, güvenlik ve refah için tehdit oluşturan sorunlarla ve bu bağlamda insan hakları ihlalleriyle mücadelede kararlı duruşunu sürdürecektir.’’ CİHAN

Yorumlar