Davutoğlu: Demirtaş'ın Açıklaması Demokrasiye Saygısızlığın Örneği

Başbakan Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı izahatda, 'HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü izahatsı had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Demirtaş'ın Açıklaması Demokrasiye Saygısızlığın Örneği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugünkü kısa küme toplantısını resmi Twitter hesabından yorumladı. Davutoğlu yaptığı izahatda Demirtaş'ı, 'had bilmezlik ve demokrasiye saygısızlıkla' suçladı.

'HAD BİLMEZLİK'

İşte Başbakan Davutoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı o izahat:

''HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü izahatsı had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yoktur sayan vesayetçilerle tıpkı yer olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığına karar verecek bulunan yalnızca ve yalnızca aziz milletimizdir. Demirtaş'ın pazarlık partisi değiliz sözlerine bütün milletimiz yalnızca gülmektedir. AK Parti'yi 'kirli pazarlık'la anmak onun haddi değildir.''

DAVUTOĞLU'NU KIZDIRAN KONUŞMA

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bugünkü kısa devam eden meclis konuşmasında Davutoğlu'nu kızdıran şu cümleyi sarf etmişti:

'Tarihimizin en kısa küme toplantısını yapacağız. Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile pis bir pazarlık olmadı asla olmayacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan HDP varoldukça, HDP'liler bu topraklarda yaşadıkça sen başkan olamayacaksın. Seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar