Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak

Başbakan Davutoğlu, partisinin Ankara gençlik kongresinde yaptığı konuşmada, silah bırakma çağrısıyla ilgili 'Anadolu evlatları dağa çıkarılamayacak' yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Anadolu Evlatları Dağa Çıkarılamayacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu. Öcalan çağrısında 'Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihsel karar eda etmek için PKK'yı bahar aylarında inanılmaz kongreyi toplamaya çağırma ediyorum' ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU'NDAN TARİHİ ÇAĞRIYA İLK YORUM

Partisinin Ankara gençlik kongresinde konuşna Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili yaptığı izahatda 'Çözüm süreci bundan böyle yeni bir etaba geldi. Şiddetin silahın dili sona erecektir. Demokratik siyasetin yolu açılacaktır. Anadolu evlatları bundan böyle el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşemeyecek. Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak' dedi.

Davutoğlu'nun konuyla ilgili izahatlası;

'Çözüm süreci bugünkü izahatyla yeni bir rotaya girmiştir. Çözüm süreci kumpaslar badireler atlattı. Türkiye'de şiddetin dili sona erecek. Tarihler fazla fazla güzel şeyler anlatım ediyor.

'ANADOLU EVLATLARI DAĞA ÇIKARILAMAYACAK'

Anadolu evlatları bundan böyle el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşemeyecek. Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak. Dışlayıcılık, ayrımcılığı ayaklarımızın altına alıyoruz.

'AÇIKLAMAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ'

Demokratik politika varsa bundan böyle gençlerin de yurt adamlarının da şiddeti körükleyen izahatlardan ırak durmalı. Artık silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugünkü izahatyı yakından takip edeceğiz. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bizler bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için sulh ve sonsuz arkadaşlık için mücadeleye devam edelim. Anadolu evlatları tarihimize altın bir sayfa şekilde geçmiştir.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar