Davutoğlu: 2013 yılında IMF'ye olan borcumuzun ödendiği hatırlanacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “2013 yılında neler hatırlanacak? IMF’ye olan borcumuzun ödendiği hatırlanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: 2013 yılında IMF'ye olan borcumuzun ödendiği hatırlanacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “2013 yılında neler hatırlanacak? IMF’ye olan borcumuzun ödendiği hatırlanacak" dedi.

Bakan Davutoğlu, AK Parti Aksaray İl Başkanlığı tarafından Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen belediye başkanı adayı tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Davutoğlu, "2013, ezeli kardeşliğimizin ve ebedi kardeşliğimizin bu topraklarda tahkim edildiği çözüm süreci ile hatırlanacak. Bugün Van’dan çok acı bir haber geldi. Bir trafik kazasında üç askerimizi kaybettik. Yüreğimiz dağlandı. Ama bir yıldır Elhamdülillah hiçbir aileye bu tür kaza haberleri dışında şehit acısı gelmedi, gelmeyecek inşallah bir daha. Birileri tekrar bu çatışma ortamından istifade ederek Türkiye’deki istikrarı sarsmak isteyebilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu topraklardaki kardeşlik bilincini daha da kuvvetlendirerek yola devam edeceğiz" diye konuştu.

2013 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "14 Mayıs 2013’te IMF’ye son borcumuzu ödediğimiz hatırlanacak. Borç alan talimat alır dedik. Bakın çok güzel ifadeler ‘dik dur eğilme, bu millet seninle’ bu çok güzel ama dik durmak için kimseye borçlu olmamak lazım. Borçluysanız, size diyetini ödetirler. Ve onlarca yıldır bu memleketi dış borça mahkum edenler, 70 sente muhtaç edenler, bu milletin hayat damarlarını kesmeye çalışanlar, tekrar sahneye çıkmaya başladı. Hiç umutlanmasınlar, Nasıl ki IMF’ye olan borç kapanmıştır, insallah bir daha bu millet, borçlu olma zilletini yaşamayacak. Borçlu olma zilletini yaşamayacak. Aksine herkese merhametle yakalaşan güçlü ve kudretli ve şefkatli bir ülkenin temsilcileri olarak onurla dolaşacak" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi: "Bakınız ne yaptılar. Ben bir öğretim üyesiyim. Başı kapalı ve açık çok öğrencim oldu. Her mezhepten her dinden. Her bir öğrencim kıymetlidir. Ama yüreğimi yakan bir olay vardır ki 28 Şubat sebebiyle gurbete gidip de Viyana’da okuyan başörtülü öğrencilerimizle buluştuğumuz andır. Vatan hasretiyle ağlayan o gencecik kızlar. 2013 yılı sadece üniversitelerde değil, kamu dairelerinde de TBMM’de de bu yasağın bittiği ve Türk hanımlarına eşit şartlarda vatandaşlık haklarını kullanma hakkının verildiği yıl olarak hatırlanacaktır. Ve bir daha kimse ama kimse bu milletin çocuklarına ikinci sınıf insan muamelesi yapamayacak. Kimse şu veya bu şekilde bu milletin evlatlarını bir birlerine karşı kutuplaştıramayacaktır." CİHAN

Yorumlar