Davut Hancı cezaevine gönderildi

Trabzon'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hancı, Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

Google Haberlere Abone ol
Davut Hancı cezaevine gönderildi
Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) önde gelen isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Davut Hancı, Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalanan ve gözaltı işleminin ardından sevk edildiği mahkemece 2 Ağustos'ta tutuklanan Hancı, yaklaşık bir hafta önce Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 1 ve 3 kişilik koğuşların bulunduğu ve dolayısıyla zanlının geniş çevre ile irtibatının kısıtlanmasının amaçlandığı öğrenildi.
Hancı, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışması sonucu 23 Temmuz'da Araklı ilçesinde gözaltına alınmıştı.



DAVUT HANCI KİMDİR?

Halis kod adı ile tanınan Davut HAncı herkesin merak ettiği isim oldu. FETÖ terör örgütü lideri Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Halis Hancı, hakkında çıkan yakalama kararı sonrasında  Trabzon'un Araklı ilçesinde, bir yakınının evinde ikamet ettiği sırada yakalandı. Gerçek adı Davut olan Halis Hancı'nın 15 Temmuz darbe kalkışmasından 2 gün önce ülkeye girişi yaptığı belirtildikten sonra aranmaya başlanmıştı. Hain darbe girişiminin ardından tüm yurtta operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri terörist başı Gülen'in sağ kolunu Trabzon'un Araklı ilçesinde yakaladı. Halis Hancı, bayramlarda çocuklara para dağıtan terörist başı Gülen'e paraları uzatan kişi olarak biliniyor.

Yorumlar