DASİDEF'ten Kırım çıkarması

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DASİDEF) öncülüğündeki yatırımcı heyeti Kırım’a gitti.

Google Haberlere Abone ol
DASİDEF'ten Kırım çıkarması

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DASİDEF) öncülüğündeki yatırımcı heyeti Kırım’a gitti. İkili iş görüşmelerinin yapılacağı organizasyona Erzurum'dan 23 iş adamı katılırken, Kırım’dan; Kırım Başbakan Yardımcısı, Tarım Bakanı, Kalkınma Bakan Yardımcısı ve 150’nin üstünde iş adamı katıldı.

Kırım-Türkiye arasında ticari temaslarda bulunmak, başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye’ye yatırımcı iş adamlarını çekmek ve ihracat yapmak için Kırım’da olduklarını ifade eden DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dolar; “Bu tür organizasyonlar giderek artmaya devam edecek. Bölgeye yatırım yapacak işadamlarına her türlü destekte bulunmaya hazırız" dedi. Başkan Dolar, ayrıca bölgenin potansiyel yatırım avantajları ve üretimi hakkında konuklara bilgiler verdi.


Türkiye’den 23 işadamının katıldığı programa Kırımlılar yoğun ilgi gösterdi. Programa katılanlar arasında olan Kırım Başbakan Yardımcısı, Türkiye’den iş görüşmeleri için gelen heyete teşekkürlerini ileterek duydukları memnuniyeti ifade etti. Ayrıca programa katılan Kırım Ekonomi Bakanı da yatırımcılardan 2018’e kadar vergi alınmayacağının müjdesini verdi.

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, DAKİK-3’le bölgenin ihracatında artı bir ivme kazandırdıklarını belirterek bunu daha ileriye taşımak için Kırım’a 23 işadamıyla birlikte geldiklerini belirtti. Gökçe; “2 -3 Ekim tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz DAKİK programında bir araya gelen iş insanlarımız çeşitli anlaşmalar yaptı. Bu programın ardından bu sefer de biz, DASİDEF olarak Kırım’a ihracat yapması için işadamlarımızı getirdik. 03-07 Şubat tarihleri arasında Kırım’da gerçekleştireceğimiz bu iş görüşmeleriyle DAKİK’te hedeflenen somut adımların bir meyvesi oluşturmaktadır. İş gezilerimiz artarak devam edecektir.” Gökçe, amaçlarının sınır ticaretinin geliştirilmesi ve firmaların ticaret yapması olduğunu belirterek, ülkemize ve milletimize her yerde hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar