DASİDEF Genel Sekreteri Gökçe: Ala’nın konuşmalarını kendisine iade ediyoruz

Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu(DASİDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe, İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın Erzurum'da sarf ettiği sözleri kabul etmenin mümkün olmadığını, aynen kendisine iade ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DASİDEF Genel Sekreteri Gökçe: Ala’nın konuşmalarını kendisine iade ediyoruz

Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu(DASİDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe, İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın Erzurum'da sarf ettiği sözleri kabul etmenin mümkün olmadığını, aynen kendisine iade ettiklerini söyledi.

Hafta sonu Erzurum'a gelerek partisinin belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuşan Ala'nın sözlerine tepkiler giderek büyüyor. DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe de Hocaefendi'nin Erzurum'da sahipsiz olmadığını vurguladı. Ala'nın sözleri ve kullandığı üslupa tepki gösteren Gökçe, "17 Aralık operasyonundan sonra başta Başbakan olmak üzere devlet büyüklerimizin Hizmet Hareketi aleyhine başlattığı propagandayı maalesef esefle izliyoruz. Hizmet Hareketi’ne karşı çirkin yakıştırmalar bizi üzüyor. Hocaefendi’nin bize verdiği barış kültürü, insanlarla ilgilenme kültürü, üslup kültürünü dikkate alarak bu tarz konuşmaları bugüne kadar hep sabırla karşıladık. Kendisinin bize öğrettiği bu ilkeler çerçevesinde bunları hep içimize attık. Fakat Efgan Ala'nın Hocaefendi’nin kendi memleketinde; kullandığı ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Kesinlikle ret ediyoruz. Erzurumlu olarak kendisine iade ediyoruz. Sayın Ala, Hocaefendi’ye karşın 'sen kimsin' ifadeleri Erzurumluları çok ciddi manada rahatsız etti. Bunlar bardağı taşıran son damlalar oldu. Ya siz hiç saygı, edep bilmez misiniz? Büyüklere karşı böyle mi konuşulur? Hocaefendi’nin memleketinde binlerce seveni olan bir insana siz böyle bir ifadeyi nasıl kullanırsınız? Bunu hangi cüretle söylersiniz? Hocaefendi'yi en az 30 yıldır tanıyoruz. Sayın Ala, seni 30 gündür tanıyoruz. Asıl ben sana soruyorum; sen kimsin? Erzurum’a gelip böyle ifadeleri nasıl kullanırsın? Hocaefendi’yi bu kadar mı sahipsiz gördünüz?" dedi.

'ONUN BİR TEK GÖZYAŞINA ÖMRÜMÜZÜ VERECEK KADAR SEVMİŞİZ'

DASİDEF Genel Sekreteri Gökçe, Hocaefendi’ye 'Senin ağababalarını tanıyoruz. Senin ağababalarını yenmişiz, seni mi yenemeyeceğiz’ ifadelerinin çok çirkin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Sayın Ala, darbelerden bahsediyorsun. Hocaefendi kadar darbe mi yediniz? Bu memleket için çıkarsız Hocaefendi kadar dünyaya mı açıldınız? Cami pencerelerinde, hasırların üzerinde mi yattınız? Kardeşiniz vefat edince cenazesine mi gitmediniz? Bu memleketin kalkınması için Hocaefendi’nin yaptığı faaliyetlerin binde birini yapabildiniz mi ki ona karşı bu ifadeleri kullanıyorsunuz? İnsan biraz utanır. Hocaefendi bu kadar sahipsiz değil. Bir de utanmadan Hocaefendi ile tabanı arasında bir uçurum açmayı hedefliyorsunuz. Allah Rızası için çalışan tabanın seni istemediğinden bahsediyorsunuz. Tabanın avukatlığını yapmak sana mı düştü. Hocaefendi’nin tabanında da temelinde de biz varız. Hocaefendi’ye gönül veren insanların arasında taban-tavan olmaz. Dünyaya kendi pencerenizden bakmayın. Biz menfaatsiz gönül vermişiz. Devlet imkanı olmadan gönül vermişiz. Onun bir tek gözyaşına ömrümüzü verecek kadar sevmişiz." CİHAN

Yorumlar