Darülaceze sakinleri, Başsavcı'ya resim hediye etti

Darülaceze sakinlerinden 11 sanatseverin yaptığı resimler, İstanbul Adalet Sarayı'nın girişinde sergilendi. Darülaceze sakini Ressam Fikret Karabulut, Darülaceze'nin, 'Şefkat kapısı' anlamına da gelen kapısının resmini İstanbul Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
Darülaceze sakinleri, Başsavcı'ya resim hediye etti

Darülaceze sakinlerinden 11 sanatseverin yaptığı resimler, İstanbul Adalet Sarayı'nın girişinde sergilendi. Darülaceze sakini Ressam Fikret Karabulut, Darülaceze'nin, 'Şefkat kapısı' anlamına da gelen kapısının resmini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na hediye etti. Karabulut, "Böyle bir şefkat yuvasının olduğunu her zaman hatıryayabilmesi için bu resmi kendisine hediye ettim." dedi.

Darülaceze'de kalan ve resim yeteneği olan 11 sanatseverin yaptığı resimler, Çağlayan'da bulunan Adalet Sarayı'nda C Blok girişinde sergilendi. Sergiye İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Darülaceze Başkanı Prof.Dr.Nevzat Bayhan, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Başsavcı Vekilleri ve resimleri sergilenen Darülaceze sakini sanatseverler katıldı. Serginin açılışı da Salihoğlu, Bayhan ve ressamlar tarafından yapıldı.

Açılışın hemen ardından sergiyi gezen Başsavcı Salihoğlu, serginin ilk bölümünden üç resmi satın aldı. Ardından bazı ressamlar da yaptıkları resimlerden Başsavcı Salihoğlu'na hediyeler verdi. Bu resimler arasında en önemlisi ise Fikret Karabulut'un resmettiği Darülaceze'nin kapısıydı. Sultan Abdulhamit döneminde yaptırılan ve 'Şefkat yuvası' anlamına gelen Darülaceze'nin kapısının resmini Başsavcı Salihoğlu'na hediye etti.

Bayhan, Darülaceze'nin şefkat sahipleri ile şefkate muhtaç olanların buluştuğu yer anlamına geldiğini söyledi. Yapısı gibi Darülaceze'nin kapısının da 'Şefkat kapısı' anlamına geldiğini belirten Nevzat Bayhan bunu adaletin ellerine emanet ettiklerini söyledi. Başsavcı Salihoğlu da şerefle bu eseri kabul ettiğini ve odasında sergileyeceğini söyledi. Ressam Karabulut ise böyle bir şefkat yuvasının olduğunu her zaman hatırlayabilmesi için bu resmi Başsavcı Salihoğlu'na hediye ettiğini belirtti.

Başsavcı Salihoğlu, Darülaceze'nin uzun zamandan beri yaşlılara hizmet eden bir yer olduğunu belirterek, "Burada kalan insanların boş vakitlerinde böyle güzel emekleri sonucu bir resim sergisi doğmuş. Biz de adliye olarak Türkiye'nin en büyük ve en hareketli adliyesinde darülacezede yapılan bu eserlerin halkımız tarafından görülmesini istedik. Bize gelen talebi değerlendirdik. Görüyorsunuz çok da iyi yapmışız. Bu kadar güzel eserleri hep birlikte inceledik. Bunların halkımız tarafından alınması da yerine gelir ve oradaki insanlara bir katkı olur." ifadelerini kullandı.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da tarihi bir an yaşadıklarının altını çizerek, Türkiye'nin en büyük adliye sarayında Darülaceze sakini ressamlara ait resimlerinin sergilenmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar