Darp edilen CHP'li Tanal: Boğa gibi saldırdılar

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis, anıt çevresi ve ara sokakları bariyerlerle yaya geçişine kapattı. Beşiktaş'ta TOMA'nın önüne oturan CHP milletvekili Tanal, darp edildi. Tanal, "Boğa gibi saldırdılar."...

Google Haberlere Abone ol
Darp edilen CHP'li Tanal: Boğa gibi saldırdılar

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis, anıt çevresi ve ara sokakları bariyerlerle yaya geçişine kapattı. Beşiktaş'ta TOMA'nın önüne oturan CHP milletvekili Tanal, darp edildi. Tanal, "Boğa gibi saldırdılar." dedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce dağılın uyarısında bulundu. Bu arada, CHP milletvekili Mahmut Tanal 'da TOMA'nın önüne gelerek polisle konuştu. TOMA'nın önüne oturan Tanal, polisin müdahale etmemesini istedi. Ancak bu sırada göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede milletvekilleri de polisle tartıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis gaz atarak TOMA ile de tazyikli su sıktı.

Bu arada, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polisin gruba müdahale etmemesi için TOMA'nın önüne oturdu. Ardından polis ekipleri Tanal ve beraberindekileri kaldırmak için müdahalede bulundu. Tanal'ın aracın önünden kaldırılmasının ardından TOMA gruba su sıkarak müdahale etti.

TOMA'nın önüne oturarak açıklama yapan Tanal, emniyet güçlerine tepki göstererek, "Emniyet güçleri bir antrenman. Darbenin girişimini yapıyor. Adeta sivil darbe yapılıyor." dedi. Tanal, "Polis beni darp etti. Burada yapılan diktatörlüktür. Bizi bıraksınlar, bayram gibi kutlayalım. Bir boğa gibi saldırmaları tahammül edilecek olay değil. Halkın üzerinde yeni TOMA'ları deniyorlar. Bu diktatör rejimlerinde olur. Şu anda Mısır'da sokaklar kapalı, bir de Türkiye'de. Diktatör aynı diktatördür." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar