Darbeye karşı meydanlarda 19.Gece

15 Temmuz darbe girişimine karşı meydanlara inen halkın nöbeti 19.Gecesi'nde devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Darbeye karşı meydanlarda 19.Gece
Darbe girişiminin yaşandığı gece sokağa inen vatandaşların darbe karşıtı nöbeti devam ediyor. 19. Gecesi'ne giren meydan nöbetleri Türkiye'nin dört bir yanında sürüyor. 

İstanbul Kısıklı, Saraçhane, Taksim, Esenler, Bağcılar, Başrampaşa; Ankara Kızılay Meydanı; İzmir Konak Meydanı, Konya, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Ağrı, Van, Trabzon ve Türkiye'nin diğer birçok şehrinde bu gece de vatandaşlar meydanlara indi. 

Gündüz işe giden gece de meydanlara çıkan vatandaşlar, alanlarda sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından organize edilen etkinliklerle vakit geçiriyior. 

KASTAMONU

Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için okutulan kuran tilavetini dinledi.

Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı filmi izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. 

Vatandaşlardan Ahmet Gebeş demokrasi nöbetlerine sürekli katıldığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdiğini söyledi.

Demokrasi nöbetlerinin halkı birleştirdiğini ifade eden Gebeş, "Demokrasi savaşı için buradayız. Bu nöbetler halkı birleştiriyor. Sağ, sol ayrımı yapılmadan herkes burada oluyor. Allah bir daha bu günleri yaşatmasın, kardeşliğimiz devam ettirsin." dedi.

Muhammet Bozkurt ise ilk geceden beri meydanlarda olduğunu belirterek, "İlk geceden beri buradayım FETÖ örgütü kaybetti, kazanan ilk biz olduk. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. O dik durdu, çoğu şeyi kurtardı.' diye konuştu. 

Yorumlar