Darbeye karşı meydanlarda 14. Gece

Türkiye'nin dört bir yanında halk darbe girişiminin 14'üncü gecesinde de meydanları doldurdu

Google Haberlere Abone ol
Darbeye karşı meydanlarda 14. Gece
Darbe girişiminin üzerinden 14 gün geçtiği halde Türkiye'nin dört bir yanında halk meydanlardan ayrılmıyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve anadolunun birçok şehrinde vatandaşlar darbeye karşı meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

Adana

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, Türk ve ABD birliklerinin bulunduğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı yakınlarında darbe girişimini protesto etti.

Fuzuli Caddesi'nden araçla konvoy halinde Sezai Karakoç Bulvarına gelen grubun önü polis ekiplerince kesildi. Gruptakiler üs yakınlarındaki bulvarda bir süre yürüdü. 

İstanbul

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kısıklı'da demokrasi nöbetine devam eden bir grup iletişimci, Mehmetçiğe seslendi.

"Meydanlar millete, kışlalar Mehmetçiğe emanet", "Tankla, tüfekle, uçakla, ölümle korkutacağınızı mı sandınız?", "Bu vatan hainlerden temizlenene kadar bize rahat uyku yok" pankartları taşıyan grup adına bildiriyi Serkan Bıçakçı okudu. 

Edirne

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne'de demokrasi nöbetini sürdürdü. 

Karabük

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazı kıldı. Namazın ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaş, asker ve polisler için mevlit okundu. 

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'dan bu yana Cumhuriyet alanındaki demokrasi nöbetini sürdüren çok sayıda vatandaş, bu akşam da bir araya gelerek FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Eskişehir

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkileri devam ediyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Kırklareli

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Van

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

Zonguldak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, binlerce kişinin katılımıyla Zonguldak'ta protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu, lokma ve nohutlu pilav ikram edildi. 
Meydanda kurulan ekrandan vatandaşlar darbe girişiminde yaşananları izledi. 

Kayseri 

Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, bugün de meydanları boş bırakmadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na akın eden vatandaşlar, marşlar ve şarkılar okudu, ilahilere eşlik etti.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. 

Nevşehir

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda bir araya geldi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda demokrasi nöbeti tutan kalabalık, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. 

Sinop

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. 

Kastamonu 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplu hatim duasını dinledi. 

Amasya 
 
Yavuz Selim Meydanı'nda 14 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, Amasya Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık türkülerine, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. 

Trabzon

Trabzon'da Türk-İş'e bağlı 12 sendika temsilcisinin düzenlediği "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 200 sendika üyesi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter ekibinin de eşlik ettiği grup, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önündeki alanda demokrasi nöbetine katıldı.

Rize 

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi. 

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED ekrandan gelişmeleri takip ediyor. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, mehter marşına eşlik etti. 

Siirt

Siirt'te yaşayan Şırnaklı terör mağdurları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk-İş Sendikası Siirt Şubesi'nde bir araya gelen terör mağdurları, FETÖ'nün darbe girişimini ve kentte yaşanan terör saldırılarını kınadı.


Bayburt

Bayburt'ta da vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelerek demokrasi nöbetini sürdürdü.

İl Müftülüğü görevlilerince okunan mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in ardından vatandaşlar hep birlikte trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yatsı namazı kıldı.  

Bingöl

Bingöl merkezde Genç Caddesi üzerinde darbe girişimi gecesinde başlayan nöbet 14. Gecesinde de devam etti. Çok sayıda vatandaş, burada kurulan platformun önünde toplanarak darbecilere karşı sesini yükseltti.

Gümüşhane 

Atatürk Caddesi’nde düzenlenen programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcıları, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. 

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehteran gösterisi sunuldu. 

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak birlikte yatsı namazını kıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.
Valilik önünde kurulan sahnede vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar zaman zaman tekbir getiriyor.
 
Kahramanmaraş

Kahramanmaraş kent meydanındaki demokrasi nöbetine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Artık Türkiye’de entrikalarla, oyunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Bu millete artık bu tür oyunlar sökmeyecek. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da çok büyük bir coşku var. Bu tür girişimler demokrasimizi daha da güçlendirirken, bizlerin de sorumluluğunu artırıyor." diye konuştu. 

Kilis

Kilis'te binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı tepkilerini Cumhuriyet Meydanı'nda sürdürüyor.
Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay ile iş adamları Mehmet Aykanat ile Erdoğan Aktaş tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor. 
Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi. 

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı. 

Gaziantep

Gaziantep'te ise vatandaşlar demokrasi nöbetini Demokrasi Meydanı'nda sürdürdü.
Meydanda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti. 

Meydandaki dev ekranlara, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan video film yansıtıldı. Vatandaşlar, video filmi dikkatle izledi.

Balıkesir

Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekrandan gündemi takip etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlara, sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.  

Çanakkale

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları attı. 

Alana gelen vatandaşlar, Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyelerinin, darbe girişimine karşı güvenlik güçlerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla yaptıkları tank maketiyle hatıra fotoğraftı çektirdi. 

Yalova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, bugün de nöbetlerine devam etti. 

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine yine tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı. 

Kütahya

Kütahya'da merkez ve ilçelerde "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara yine akın etti. 

Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri de Cumhuriyet Meydanına gelerek ''Demokrasi nöbetine'' destek verdi. 

Yorumlar