Darbecilerin Taksim'den kovulma anı VIDEO

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Kılıç'ın Taksim Meydanı'nı işgal eden darbecilere karşı koyduğu anların görüntüleri ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Darbecilerin Taksim'den kovulma anı VIDEO
Darbe girişimi sırasında askerlerin Taksim Meydanı Atatürk Anıtı’na gelmesi MOBESE kameralarına yansıdı. Atatürk Anıtı’nın askerlerle çevrilmesi sonrasında anıtın çevresini saran darbe karşıtı vatandaşlar, ‘İblis Pensilvanya’ yazılı pankartla askerlere tepki gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden darbecilere karşı bütün İlçe Emniyet Müdürlerine emir veren İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan İlçe Müdürlerine telsizden seslenerek şunları söyledi. İl Müdürü Dr. Çalışkan, ‘Uygun bir şekilde bu kişileri megafonla ikaz edin. Bu işin emir komuta zincirinde olmadığını, Genel Kurmayın bu işin içinde olmadığını ordu komutanlarının bu işin içinde olmadığını söyleyin. Yapılan işin kalkışma olduğunu söyleyin. Orda ki düzgün aklı başında olan insanlar dönecektir. Bütün ilçe müdürlerine söylüyorum, söylediklerim sizin birinci derece görevinizdir. 

İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın emri sonrasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, anıtı saran askerlerin başında olan komutanla darbe girişiminin yanlış olduğu yönünde konuştuğu kameralara yansıdı.

İlçe Müdürü Kılıç, ‘ Ben millet adına konuşuyorum. Sana müsaade etmeyeceğim. Yanlış yapıyorsun. Defol git, çocuksun daha yerine git. Bu millet size müsaade etmeyecek’ diyerek tartıştı. 

Taksim Meydanı’nda durumun sıkıntılı olduğunu Whatap üzerinden konuşan darbeci askerler, hava desteği istedi. Gelen helikopterin vatandaşların üzerine ateş açmasını istediği görüldü. Gelen helikopter anıtın çevresinde olan vatandaşlar helikopterden açılan ateş sonrasında kaçtıkları ve yere yatıkları MOBESE kameralarına yansıdı. 

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç ve darbeci komutanın tartışma anı MOBESE kameralarına yansırken helikopterden açılan ateş sonrasında çevreye dağıldıkları an be an kaydedildi.

Yorumlar